Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hayssam, transferat in Romania dintr-o inchisoare din Irak - jurnalist sirian (Video)

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 11:01
5186 citiri
Hayssam, transferat in Romania dintr-o inchisoare din Irak - jurnalist sirian (Video)
Foto: arhiva

Omar Hayssam ar fi fost adus in Romania dintr-o inchisoare din Irak in care a fost detinut. Informatia vine de la agentia oficiala de presa a Siriei (SANA) si a fost confirmata de un anume general Hasan Hasan din cadrul fortelor armate siriene.

"Siria nu are nicio legatura cu persoana si soarta acestui terorist. Din informatiile pe care le am, el era tinut la o inchisoare din Irak si de acolo a fost transferat in Romania", a afirmat, pentru Vocea Rusiei, Ahmed Daua, directorul SANA.

"Suntem intotdeauna deschisi sa cooperam cu alte state in domeniul luptei cu terorismul. Daca o asemenea predare ar fi avut loc, am fi stiut despre acest lucru. In cazul teroristului roman nu am o asemenea informatie. Mai mult, am aflat de la dumneavoastra despre existenta lui Omar Haysam", a declarat, tot pentru Vocea Rusiei, un anume general Hasan Hasan intervievat de jurnalisti.

Pe langa cele doua marturii, publicatia Vocea Rusiei sugereaza ca Omar Hayssam ar fi fost adus in Romania de o "structura controlata de Ponta", in conditiile in care "ceea ce stie 'teroristul' poate deveni un fel de 'optiune nucleara' in contextul conflictelor dintre cei doi 'coabitanti' care conduc Romania".

"(...) ipoteza care sustine ca Basescu ar fi interesat de aducerea lui Haysam, adica a omului care-i poate distruge cariera politica printr-o singura declaratie referitoare la identitatea 'profesorului' care a ordonat o serie de operatiuni in 2005, pare a fi improbabila", argumenteaza Vocea Rusiei.

Vestea ca Omar Hayssam a fost adus in Romania a fost data vineri, 19 iulie, la ora 6.40 de catre Administratia Prezidentiala, printr-un comunicat.

Imadiat dupa aceasta stire, autoritatile au dat mai multe declaratii contradictorii. Dupa ce premierul Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca omul de afaceri sirian a fost adus din Siria, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu confirma aceasta informatie.

Hayssam a fost condamnat pentru acte de terorism. Sirianul are de ispasit o sentinta de 20 de ani de inchisoare in cazul jurnalistilor rapiti in Irak in 2005.

El a fugit din Romania pe 30 iunie 2006.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Hayssam Irak Siria adus inchidoare , #stiri Omar Hayssam