Primul vaccin COVID care țintește și Omicron. Premiera medicală anunțată de un gigant farma

Miercuri, 17 August 2022, ora 16:14
2576 citiri
Primul vaccin COVID care țintește și Omicron. Premiera medicală anunțată de un gigant farma
Moderna a anunțat că Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente a autorizat rapelul bivalent dezvoltat de companie, vaccin de ultimă generație care țintește și Omicron FOTO Pixabay

Moderna a anunțat miercuri, 17 august, că Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente a autorizat rapelul bivalent dezvoltat de companie, care țintește și Omicron.

Decizia reprezintă o premieră, fiind prima autorizare a unui vaccin bivalent care țintește Omicron, transmite compania.

Compania Moderna a emis cereri de autorizare pentru acest vaccin, mRNA-1273.214, în Australia, Canada și UE și anticipează și alte autorizări.

„Rezultatele studiului indică faptul că mRNA-1273.214 a prezentat titruri de anticorpi cu un număr semnificativ mai mare împotriva subvariantelor Omicron BA.1 și BA.4/5, atunci când au fost comparate cu mRNA-1273

CAMBRIDGE, Mass.-- (ACCESS WIRE) — 17 AUGUST, 2022-- Moderna, Inc. (Nasdaq: MRNA), o companie de biotehnologie care a creat vaccinuri și tratamente de ultimă generației cu ARN mesager (ARNm), a anunțat că Autoritatea Britanică de Reglementare a Medicamentelor (MHRA) a emis autorizarea condiționată pentru utilizarea rapelului vaccinului bivalent împotriva COVID-19 care țintește Omicron, mRNA-1273.214 (Spikevax Bivalent Original/Omicron▼), ca doză de rapel pentru imunizarea activă pentru prevenția COVID-19 cauzat de SARS-CoV-2 la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani. Spikevax Bivalent Original/Omicron este un vaccin bivalent de ultimă generație care conține mRNA-1273 (Spikevax) și un vaccin-candidat care țintește varianta Omicron în cauză (BA.1)”, se arată în comunicatul Moderna.

Reprezentanții companiei caracterizează serul ca fiind unul vaccinul de ultimă generație împotriva COVID-19.

„Ne bucurăm că MHRA a autorizat Spikevax Bivalent Original/Omicron, vaccinul de ultimă generație împotriva COVID-19. Acest pas reprezintă prima autorizare a unui vaccin bivalent care țintește Omicron, subliniind și mai mult dedicarea și rolul de lider al autorităților de sănătate publică din Marea Britanie, în lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19,” a spus Stéphane Bancel, manager general al Moderna. Acesta a mai precizat că „mRNA-1273.214 a dovedit în mod constant un răspuns imun superior față de mRNA-1273 în studiile clinice. Acest vaccin bivalent are un rol important de jucat în protejarea oamenilor din Marea Britanie împotriva COVID-19, pe măsură ce se apropie lunile de iarnă”.

Decizia MHRA se bazează pe date dintr-un studiu clinic de fază 2/3, în care mRNA-1273.214 a atins toate obiectivele primare, inclusiv răspuns superior de neutralizare cu anticorpi împotriva variantei Omicron (BA.1) în comparație cu o doză de rapel de 50 μg de mRNA-1273 la participanți nevaccinați inițial. O doză de rapel din vaccinul mRNA-1273.214 a crescut titrul mediu geometric împotriva variantei Omicron de aproximativ 8 ori față de nivelurile de la începerea studiului. În plus, mRNA-1273.214 a generat reacție puternică cu anticorpi neutralizanți împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5 în comparație cu doza de rapel autorizată în prezent (mRNA-1273), indiferent de statusul de infectare anterioară sau vârstă.

Moderna colaborează cu The Vaccine Taskforce, UK Health Security Agency și NHS pentru a oferi vaccinul Spikevax Bivalent Original/Omicron publicului din Marea Britanie. Moderna a emis cereri de autorizare pentru mRNA-1273.214 în Australia, Canada și UE și anticipează și alte autorizări.

În cei peste 10 ani de la înființarea sa, Moderna s-a transformat dintr-o companie în stadiu de cercetare care desfășura programe în domeniul ARN Mesager (ARNm) într-o întreprindere cu un portofoliu clinic variat de vaccinuri și produse terapeutice în șapte modalități, cu un portofoliu extins de proprietate intelectuală în zonele care includ ARNm și forma farmaceutică pentru nanoparticule lipidice și cu o instalație integrată care permite o producție clinică și comercială rapidă la scară.

Moderna menține colaborarea cu o categorie extinsă de colaboratori guvernamentali interni și de peste Ocean și cu colaboratori comerciali, ceea ce a permis urmărirea atât a științei revoluționare, cât și adaptarea rapidă a producției. Mai recent, capacitățile Moderna s-au reunit pentru a permite utilizarea autorizată și aprobarea unuia dintre primele și cele mai eficiente vaccinuri împotriva pandemiei COVID- 19, mai transmit reprezentanții Moderna.

Citește și:
Afacerea ”imorală” cu vaccinuri anti-COVID. Rafila: ”Dăm sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le vom mai folosi”
Afacerea ”imorală” cu vaccinuri anti-COVID. Rafila: ”Dăm sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le vom mai folosi”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat miercuri necesitatea reducerii cantităţii de vaccin anti-COVID contractate, pentru a nu se pierde milioane de euro. "Noi trebuie să...
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu că "ușa partidului este deschisă" pentru fostul premier și lider al social-democraților Victor Ponta. „Lui Ponta i s-a oferit...