Demisie la nivel inalt in OMV - ce schimbari face compania austriaca

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 11:17
3561 citiri
Demisie la nivel inalt in OMV - ce schimbari face compania austriaca
Foto: Arhiva

Conducerea companiei austriece OMV a convenit, marti, impreuna cu directorul executiv Gerhard Roiss, ca acesta sa demisioneze din functie.

Mandatul sau de presedinte al Consiliului de Administratie va inceta cu aproape doi ani mai devreme, la data de 30 iunie 2015, informeaza un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Compania a initiat deja procesul de identificare a unui candidat care sa ocupe functia de director executiv incepand cu vara anului viitor.

Surse oficiale au declarat pentru Reuters ca au existat dezbateri aprinse intre Roiss si seful Diviziei de Gaze si Energie despre viitorul acesteia.

Mai mult, compania este nevoita sa faca unele schimbari, avand in vedere ca se preconizeaza o diminuare a profitului in acest an.

OMV este principalul actionar al OMV Petrom, care a inregistrat anul trecut un profit record de 4,82 miliarde de lei (1,091 mmiliarde de euro), cu 22% peste cel din 2012, reprezentand cel mai mare castig inregistrat pana in prezent de o companie din Romania.

O noua divizie

Consiliul de Supraveghere a mai decis sa integreze Divizia Gaze si Energie in Divizia Rafinare si Marketing, creand astfel o Divizie combinata Downstream care va fi condusa, de la 1 ianuarie 2015, de Manfred Leitner, membru al Consiliului Executiv OMV.

Vor fi demarate negocieri cu Hans-Peter Floren, membru al Consiliului Executiv responsabil de acest domeniu, se mai arata in comunicatul OMV.

"OMV este intr-o situatie extrem de dificila in prezent. Mediul economic in pietele principale este in mod fundamental diferit fata de pronosticurile facute in momentul crearii strategiei in anul 2011. In continuare vom dezvolta o strategie corporativa in care accentul va fi pus in special pe cresterea profitabilitatii si pe optimizarea profilului de risc.

Bineinteles, OMV ramane o companie integrata de petrol si gaze naturale, cu o crestere bazata pe valori si o strategie mult mai echilibrata in ceea ce priveste riscurile. De asemenea, acest lucru va asigura dividende atractive si in viitor. Ii multumesc lui Gerhard Roiss pentru efortul sau sustinut si ii doresc mult succes in viitor", a declarat Rudolf Kemler, presedintele Consiliului de Supraveghere OMV.

C.P.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#demisie sef OMV, #demisie CEO OMV, #restructurare OMV , #Austria