Livrarile de gaz rusesc catre Austria, reduse cu 90 la suta

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 11:10
1352 citiri
Livrarile de gaz rusesc catre Austria, reduse cu 90 la suta

Grupul petrolier si de gaze austriac OMV a anuntat ca numai 10% din gazul rusesc prevazut a fost livrat catre Austria marti dimineata, compania urmand sa recurga la rezerve.

"In conditiile actuale meteorologice si de consum, aprovizionarea cu energie a Austriei va fi asigurata, restul de 90% urmand a fi compensat prin apel la rezervele constituite de o filiala a OMV, EconGas, adica 1,7 miliarde de metri cubi", a indicat grupul austriac, intr-un comunicat.

Gazprom a anuntat in cursul noptii o reducere de 30-40%, insa catre ora 07.00, livrarile au scazut la 10 procente din volumul prevazut.

OMV s-a asociat cu Gazprom pentru a-si dezvolta platforma de distributie in Austria, una din cele mai importante trei din Europa continentala, cu 17,7 miliarde de metri cubi in 2007, potrivit cifrelor companiei.

Strcutura, denumita Central European Gas Hub (CEGH), mai deserveste Germania, Italia, Franta, Slovenia, Croatia si Ungaria. OMV vinde de asemenea 5,3 miliarde de metri cubi prin intermediul filialei sale romane Petrom, noteaza AFP.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#OMV gaz Austria, #gaz rusesc reducere , #Austria