Ziare.com

OMV Petrom se asteapta la un nou profit istoric anul asta

Luni, 26 Martie 2012, ora 23:22

   

OMV Petrom se asteapta la un nou profit istoric anul asta
OMV Petrom (SNP) estimeaza ca va inregistra in acest an un nou profit record, de 3,784 miliarde lei (867,8 milioane euro), mai mare fata de castigul istoric de anul trecut, de 3,685 miliarde lei, in timp ce cifra de afaceri ar urma sa scada 4,6%.

Compania a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 15,796 miliarde lei (3,6 miliarde euro), in scadere comparativ cu 4,6% comparativ cu nivelul de 16,56 miliarde de lei inregistrat anul trecut, se arata in propunerea de buget pentru 2012, care va fi supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarii OMV Petrom din 27 aprilie.

Bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2012 este intocmit confoem standardelor romanesti de contabilitate (RAS). Indicatorii financiari bugetati pentru anul in curs au fost comparati cu rezultatele pentru 2011 calculate conform RAS.

Compania anticipeaza ca productia de gaze naturale va ajunge in acest an la 5,057 miliarde metri cubi, cu 3% mai mica fata de 5,214 miliarde metri cubi in 2011.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In acelasi timp, productia de petrol ar urma sa ramana constanta, la 29,3 milioane de barili.

Investitiile bugetate pentru anul in curs sunt in valoare de 5,218 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), mai mari cu 8,6% comparativ cu nuivelul de 4,803 miliarde de lei din 2011. Cele mai mari fonduri, respectiv 4 miliarde de lei, vor fi directionate pentru explorare si productie, in timp ce 777 milioane de euro vor fi alocate sectorului de rafinare si marketing.

Compania este controlata de grupul OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se mai regaseste Fondul Proprietatea, cu o participatie de 20,11%, BERD, cu 2,03%, iar restul titlurilor sunt listate la bursa.

Actiunile OMV Petrom se tranzactioneaza luni la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 0,393 lei pe unitate, in crestere cu 3,42%. OMV Petrom are o capitalizare de 22,26 miliarde de lei (5,1 miliarde de euro).
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1612 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru romani nu era profitabila!

De ce nu spun astia de la omv si cati oameni au lasat fara loc de munca sau ca rafinaria din pitesti se taie pt fier vechi!

 

 

cel mai mare angajator privat

si totusi petromul e cel mai mare angajator privat de la noi din tara. e normal ca o companie sa-si foloseasca resursele cat mai eficient cu putinta si sa faca schimbari in ceea ce priveste numarul angajatii. inainte sa fie privatizata, compania era pe pierderi. faptul ca acum face profit atat de mare este un lucru important pentru bugetul statului care primeste o contributie semnificativa din partea petromului.

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor