Ziare.com

OMV a dat in judecata statul roman

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 17:45

   

OMV a dat in judecata statul roman
Compania austriaca OMV, proprietarul Petrom, a dat in judecata statul roman, pentru ca nu a platit obligatii de mediu asumate prin contractul de privatizare al Petrom.

Astfel, OMV cere despagubiri de 91 de milioane de lei, fara TVA, pentru lucrarile de mediu efectuate la rafinaria Petrobrazi si la combinatul chimic Doljchim. In decembrie 2011, compania a depus o cerere de arbitraj la Curtea Internationala de Arbitraj din Paris, relateaza Romania TV.

Aceste informatii apar in nota de fundamentare a unei hotarari de Guvern prin care Ministerul Mediului cere suplimentarea bugetului pentru acest an cu suma de 820.000 de lei, din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

Suma este necesara pentru achitarea cuantumului ce revine Romaniei din onorariul celor trei arbitri ai Curtii de la Paris desemnati sa se ocupe de litigiul dintre OMV si statul roman, potrivit Newsin.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ministerul Mediului si Padurilor l-a desemnat pe profesorul Xavier Boubcoza drept co-arbitru, care sa reprezinte partea romana, ceilalti doi arbitrii fiind Ibrahim Fadlallah, desemnat de OMV, si Francisco Ramos Mendez, desemnat de Curtea de Arbitraj.

Statul roman ii va plati pe toti trei, cu un onorariu de aproximativ 22.000 de euro.

Potrivit contractului de privatizare a Petrom, statul roman trebuie sa suporte toate cheltuielile legate de poluarea istorica.

Fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely declara anul trecut ca statul roman datoreaza companiei OMV cheltuieli de mediu de 600 de milioane de euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2921 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce contract beton cu OMV!

Le dai moca petrolul, le dai rafinariile, fac profit intr-un an dublu cat au platit pe toata firma ...
La final, statul roman trebuie sa mai dea si totzi banii inapoi!
Domn Base ai facut un contract beton, itzi fac aia statuie la Viena, ramai in istoria Austriei!

 

ai toata dreptatea din lume,

insa parca-mi amintesc privatizarea Petrom initiata si pusa'n contract de "Nastase patru case"!

Iti amintesti gresit....

Mai cauta!
Seful negociatorilor pt marile privatizari a fost Base!

Nationalizare !!!!

Romania ex-U.E ,stapana pe resursele proprii prin nationalizarea bunurilor instrainate prin tradare ar asigura un trai decent populatiei si ar reaseza sentimentul national la cota supravietuirii noastre ca neam! Oricum, nu ne-au vrut niciodata la masa lor, ei ne-au oferit scaunul cu speranta ca il v...(afiseaza tot comentariul)om folosi spre a ne spanzura dar noi, mai nesimtiti asa, rabdam, rabdam, rabdam cu stoicism seculariza(n)t... de, mostenire national-genetica-ortodoxo-bizantina !!! sper ca funia pe care ne-o vor "oferi" europenistii va fi putreda si neunsa cu sapun se va rupe sub greutatea muribundei Romanii...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor