Ziare.com

OMV Petrom - profitul a crescut de peste patru ori, in 2010

Miercuri, 04 August 2010, ora 11:13

   

OMV Petrom - profitul a crescut de peste patru ori, in 2010
Producatorul de titei si gaze OMV Petrom, controlat de Grupul OMV din Austria, a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 1,526 miliarde lei, de peste patru ori mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut, de 331 milioane lei, potrivit raportului transmis BVB.

De asemenea, vanzarile companiei se ridicau la sfarsitul primului semestru la 8,343 miliarde lei, in crestere cu 14% fata de vanzarile inregistrate in primele sase luni ale anului trecut, de 7,328 miliarde lei, potrivit rezultatelor transmise miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Reprezentantii companiei spun ca rezultate solide ale Grupului Petrom se datoreaza pretului favorabil al titeiului si au fost totodata sustinute de masuri eficiente de management.

"Pe parcursul trimestrului al doilea din 2010, am continuat sa obtinem rezultate foarte bune, in pofida deteriorarii cererii pe piata, datorita disciplinei financiare, managementului strict al costurilor si optimizarii operationale. Ne vom intensifica efortul investitional si vom continua sa ne concentram pe managementul strict al costurilor pentru a contracara efectul mediului nefavorabil.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

In plus, vom pregati implementarea majorarii capitalului social pentru care am primit autorizare din partea actionarilor la AGA din 29 aprilie 2010, aliniindu-ne actiunile la initiativa statului de a-si vinde o parte din participatia detinuta in Petrom (11,84%)", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Totodata, reprezentantii OMV Petrom se asteapta ca a doua jumatate a anului sa constituie o provocare, cu conditii de piata dificile si un mediu volatil persistent ce va afecta indicele marjelor de rafinare si cursul de schimb valutar.

"Vom continua sa ne concentram pe optimizarea structurii costurilor si pe implementarea programului amplu de investitii, axate in principal pe Explorare si Productie (E&P) si Gaze si Energie (G&E)", mai spun reprezentantii Petrom.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In anul 2009, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3 miliarde euro, iar EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 696 milioane euro. OMV, grupul energetic lider in Europa Centrala si de Sud Est detine 51,01% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 12 tari in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari pe patru continente in domeniul de Explorare si Productie.

Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste mai multe despre profit Petrom profit OMV Petrom crestere
Sursa: rNews

Articol citit de 1201 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

HeiL!

HeiL die Kakaten Liberalen!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor