OMV Petrom va distribui dividende de un miliard de lei

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 14:41
2493 citiri
OMV Petrom va distribui dividende de un miliard de lei
Foto: Daylife

OMV Petrom va acorda actionarilor dividende pe 2010 in valoare totala de un miliard de lei, dupa ce, in ultimii doi ani, nu a distribuit deloc dividende.

Astfel, pentru anul financiar 2010, valoarea bruta pe actiune va fi de 0,0177 lei, plata urmand a se realiza incepand cu data de 1 iunie 2011, printr-un agent de plata, se arata intr-un comunicat al companiei petroliere.

Grupul austriac OMV, actionarul majoritar al companiei, va incasa dividende brute in valoare de 511 milioane de lei, iar Ministerul Economiei va primi 206 de milioane de lei.

De asemenea, Fondul Proprietatea, care detine 20,1 la suta din OMV Petrom, va incasa 200 de milioane de lei.

In cadrul adunarii generale, actionarii companiei au aprobat si bugetul pentru 2011. Acesta prevede un profit net in valoare de 2,3 miliarde de lei, cu 29 de procente mai mult decat in 2010.

In plus, se estimeaza o scadere a cifrei de afaceri cu 10 procente, pana la 12,6 miliarde de lei, si s-a aprobat si un program de investitii, in valoare de 4,94 de miliarde de lei.

T.B.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#dividende Petrom, #profit Petrom, #cifra afaceri Petrom , #Petrom