Sevil Shhaideh a fost inlocuita din Consiliul de Supraveghere al OMV

Marti, 03 Martie 2020, ora 23:00
4299 citiri
Sevil Shhaideh a fost inlocuita din Consiliul de Supraveghere al OMV
Foto: Facebook OMV

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, l-a numit marti pe Niculae Havrilet, secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, in postul de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, dupa ce au revocat-o pe Sevil Shhaideh, fost vice-premier.

Niculae Havrilet a fost totodata presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

In sedinta de marti, actionarii au revocat-o pe Sevil Shhaideh din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom.

"In prezenta actionarilor reprezentand 79,87% din capitalul social si 79,87% din totalul drepturilor de vot, cu votul afirmativ si secret al actionarilor reprezentand 75,24% din capitalul social si 98,18% din voturile exprimate, aproba numirea lui Niculae Havrilet ca nou membru al Consiliului de Supraveghereal OMV Petrom ca urmare a revocarii doamnei Sevil Shhaideh din pozitia de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom", arata un document transmis Bursei de Valori Bucuresti.

De asemenea, in sedinta actionarii au aprobat ca durata mandatului noului membru numit al Consiliului de Supraveghere sa fie perioada ramasa din mandatul lui Sevil Shhaideh, respectiv pana la data de 28 aprilie 2021.

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri, Virgil Popescu, a solicitat in ianuarie OMV Petrom convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor in vederea revocarii lui Sevil Shhaideh din calitatea de membru in Consiliul de Supraveghere, argumentand ca "actionariatul roman al OMV Petrom nu trebuie sa-si permita sa mentina in asemenea pozitii de decizie persoane cu abordari discutabile".

"Am solicitat OMV Petrom convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor in vederea revocarii doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru in Consiliul de Supraveghere. OMV Petrom este un jucator important pe piata de energie romaneasca si europeana, iar statul roman, care detine aproape 21% din capitalul social al acestei companii, trebuie sa ia decizii care sa nu afecteze capitalul de imagine si performantele economice ale companiei", scria ministrul Virgil Popescu pe pagina de Facebook, pe 11 ianuarie.

El precizeaza ca unul dintre obiectivele mandatului sau este acela de a sustine in functii importante ale institutiilor din subordinea sa "oameni pregatiti si asupra carora nu exista semne de intrebare cu privire la profesionalismul si integritatea lor".

"Actionariatul roman al OMV Petrom nu trebuie sa-si permita sa mentina in asemenea pozitii de decizie persoane cu abordari discutabile si care au facut parte dintr-o guvernare care a adus grave prejudicii economiei romanesti", adauga oficialul.

Sevil Shhaideh a fost prima propunere de premier a lui Liviu Dragnea, in decembrie 2016, dar a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis. In 2017, ea a ocupat functia de vicepremier.

In iunie 2018, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Sevil Shhaideh, in dosarul "Belina", fiind acuzata de abuz in serviciu comis in perioada in care a fost secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

OMV Petrom a anuntat in octombrie 2017 numirea fostului vicepremier in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, dar si in alte doua comitete.

OMV Petrom are o capitalizare de 22,09 miliarde lei, fiind una din cele mai mari companii prezente in Romania.

RCA mai scump pentru șoferii din Capitală și Ilfov. În Iași, o asigurare este cu 70% mai ieftină decât în București. Explicația ASF
RCA mai scump pentru șoferii din Capitală și Ilfov. În Iași, o asigurare este cu 70% mai ieftină decât în București. Explicația ASF
Tarifele RCA sunt altele de la un oraş la altul, iar șoferii din Bucureşti şi Ilfov sunt cei mai afectați din această cauză. Ei vor plăti aproape dublu pentru asigurările auto obligatorii....
Samsung se transformă din producător de smartphone-uri în producător de telefoane cu inteligență artificială
Samsung se transformă din producător de smartphone-uri în producător de telefoane cu inteligență artificială
TM Roh, șeful diviziei de mobile din cadrul Samsung, a declarat recent într-un interviu pentru Australian Financial Review că, compania nu se mai consideră un „producător de...
#Sevil Shhaideh revocata OMV, #Sevil Shhaideh inlocuita OMV , #Petrom
Comentarii
  1. RCA mai scump pentru șoferii din Capitală și Ilfov. În Iași, o asigurare este cu 70% mai ieftină decât în București. Explicația ASF
  2. Samsung se transformă din producător de smartphone-uri în producător de telefoane cu inteligență artificială
  3. Doriți să vă achiziționați un inel inteligent Galaxy Ring dar nu aveți un telefon Samsung? Iată ce funcții nu puteți accesa
  4. WhatsApp introduce o alternativă AirDrop pentru iPhone și Android. Cum pot fi trimise fișierele
  5. Samsung ar putea lansa Galaxy Z Fold6 Slim exclusiv în două regiuni ale lumii
  6. Noii băieți deștepți și cel mai mare preț la energie din UE
  7. MediaTek Dimensity 8400 promite să fie un rival serios pentru procesoarele de top
  8. Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil de tip Clamshell: Xiaomi Mix Flip. Cu ce specificații vine și cât costă
  9. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  10. Vulnerabilitate gravă în Telegram pentru Android: Cum îi afectează pe utilizatori + sfaturi de siguranță