MOL acuza OMV de reprezentarea intereselor rusilor

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 09:59
1495 citiri
MOL acuza OMV de reprezentarea intereselor rusilor
Foto: Daylife

Reprezentantii MOL din Ungaria au declarat ca OMV este doar o fatada pentru interesele Rusiei, dupa ce compania austriaca a vandut actiunile sale din MOL catre grupul rusesc Surgutneftegaz.

"Daca ne uitam la cifre, pretul de vanzare cerut de OMV este aproape exact cel pe care l-au dat pentru a achizitiona MOL, plus dobanda si minus dividendele", a spus presedintele executiv al MOL, Zsolt Hernadi, citat de Reuters.

"Apar suspiciuni, avand in vedere ca investitorii rusi au cumparat actiunile la acelasi pret pe care l-a dat si OMV, ca firma austriaca era doar o fatada", a spus Hernadi Comitetului de Relatii Externe a Parlamentului.

Producatorul rus Surgutneftegaz a anuntat ca va cumpara 21 procente din MOL de la OMV, pentru 1,4 miliarde de euro, de aproape doua ori pretul la care se vindeau actiunile MOL pe bursa din Budapesta.

"Aceasta nu poate fi considerata o aboradare prietenoasa. Intrebarea este daca va fi considerata preluare ostila sau doar una necoordonata", a adaugat Hernadi.

Vanzarea efectuata de OMV vine dupa ce, in 2007 si 2008, MOL si-a petrecut cea mai mare parte a timpului respingand incercari de preluare totale ale companiei din Austria.

Atat guvernul Ungariei, cat si opozitia, au declarat ca sprijina independenta MOL si au promis sa faca tot ce le sta in putere pentru a impiedica Surgutneftegaz sa o preia.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#vanzare actiuni MOL, #OMV interese rusesti, #preluare MOL Surgutneftegaz , #stiri OMV