OMV nu isi vinde participatia la MOL

Joi, 13 Septembrie 2007, ora 11:48
679 citiri
OMV nu isi vinde participatia la MOL

Grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV nu intentioneaza sa isi vanda participatia la compania ungara MOL, a afirmat presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer (foto), pentru postul de radio austriac ORF, citat de Reuters.

Site-ul maghiar de stiri www.portofolio.hu, preluat de NewsIn, noteaza ca pachetul de aproape 19% din actiunile detinute de OMV la MOL reprezinta o asigurare ca nimeni nu va putea prelua compania ungara si, in concluzie, OMV nu intentioneaza sa o vanda. MOL s-a opus propunerilor facute de grupul austriac privind o fuziune amicala, a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, citat de Reuters.

Presedintele OMV a reiterat parerile exprimate deja, conform carora concurenta pe piata petrolului si gazelor naturale din Europa Centrala si de Est va deveni din ce in ce mai dura si ca fuziunea principalilor actori din regiune ar fi o miscare prudenta.

OMV a contactat grupul MOL in iunie cu o oferta de fuziune, la scurt timp dupa ce a majorat de la 8,6% pana la 18,6% participatia detinuta la compania ungara, a carei capitalizare de piata se ridica la 15 miliarde de dolari. Austriecii au spus ca aceasta oferta a fost una amicala, insa guvernul ungar a considerat acesta operatiune drept una cu caracter ostil, scopul adevarat fiind o preluare.

MOL a semnat un acord cu grupul ceh CEZ, prin care acesta din urma va prelua o participatie de 10% din MOL, miscare menita a pune obstacole in calea companiei austriece. "In acest moment, observam tendinte de opozitie din partea MOL, insa cine stie ce se va intampla in anii care vor urma", a declarat Ruttenstorfer, citat de Reuters.

Oficialul OMV a precizat ca grupul austriac nu se grabeste, adaugand ca va discuta cu politicieni si actionari, precum si cu managementul OMV, pentru a incerca sa convinga toate partile implicate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...