Opel Astra Sports Tourer, primele imagini si informatii (Video)

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 16:57
2031 citiri
Opel Astra Sports Tourer, primele imagini si informatii (Video)

Cea de-a zecea generatie a compactei de la Opel, Astra J, a primit si o versiune break, intitulata Sports Tourer. Modelul va fi urmat in curand de o versiune coupe, asteptata sa debuteze in urmatoarele luni.

Opel a prezentat primele imagini si informatii ale lui Astra Sports Tourer. Modelul reprezinta versiunea break a lui Astra J si renunta la denumirea Caravan - folosita de generatiile precedente - in favoarea numelui Sports Tourer, care este folosit si de Insignia.

Responsabila pentru design-ul acestui model este tot echipa lui Mark Adams, iar design-ul este legat strans de fratele sau hatchback.

Noul Opel Astra Sports Tourer are acelasi ampatament cu versiunea hatchback a lui Astra J, dar diferenta sta in spatiul oferit de noul model. Cu scaunele pliate, portbagajul ofera 500 de litri, iar plierea scaunelor din spate ofera o podea plata si un spatiu de 1.550 de litri - ceea ce depaseste valorie oferite de Golf Variant si Focus Estate (generatia actuala).

Lungimea maxima a incarcaturii este de 1.835 milimetri, iar spatiile de incarcare de la interior totalizeaza 75 de litri, o crestere de 50% fata de generatia precedenta a acestui model.

Gama de motorizari a lui Astra ST va fi reprezentata de trei unitati otto si trei diesel-uri. Motoarele pe benzina sunt formate de o unitate de 1.4 litri si 100 CP, o unitate de 1.6 litri si 115 CP, precum si o unitate supraalimentata de 1.4 litri care ofera 140 CP. Diesel-urile constau din doua unitati de 1.7 litri care ofera 110, respectiv 125 CP, iar varful gamei este reprezentat de un motor de 2.0 litri care ofera 160 CP.

Acest model nu va avea o versiune de performanta, dar o versiune EcoFlex va fi lansata ulterior si va fi echipata cu un motor diesel de 1.3 litri si 95 CP. Versiunea respectiva va beneficia si de tehnologia stop-start.

Sasiul acestui model are setari similare cu cel folosit de versiunea hatchback, iar ecartamentul ramane acelasi cu cel al versiunii respective de caroserie. Suspensia spate tip Watt a fost pastrata de inginerii Opel si pentru Astra ST, iar amortizoarele au fost revizuite pentru a putea suporta o sarcina mai mare. Interiorul lui Astra ST are sanse mari sa fie aproape identic cu cel al versiunii lansate anul trecut, singura diferenta notabila fiind la nivelul portbagajului.

Opel Astra Sports Tourer va fi disponibil pentru comenzi incepand cu luna octombrie, iar primele livrari ar trebui sa se desfasoare pana la sfarsitul anului 2010.

Continuarea pe Automarket.ro

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Opel Astra Sports Tourer, #modele noi Opel , #modele