GM si Opel cauta, in continuare, cumparatori

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 12:17
953 citiri
GM si Opel cauta, in continuare, cumparatori
Foto: AFP

General Motors si divizia sa germana, Opel, sunt in discutii cu potentiali cumparatori, printre care se numara si grupul chinez BAIC.

Potrivit lui Fred Irwin, directorul companiei care gestioneaza Opel, se asteapta si alte oferte, in afara celei oferite de compania canadiana Magna, relateaza AFP, citand cotidianul german de afaceri Handelsblatt.

O delegatie de la BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation) se va intalni cu managerii Opel in aceasta saptamana, avand deja acces la bilanturile contabile ale producatorul auto german. De asemenea, a fost acordat acces si fondului de investitii Ripplewood.

"Negociem cu mai multi potentiali cumparatori. Rezultatul este deschis", a declarat un purtator de cuvant al GM din Germania. La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat ca va salva Opel, in timp ce compania care o detine, General Motors, a declarat faliment in Statele Unite.

Conform acestui plan, 55% din Opel trebuiau sa fie vandute catre Magna, insa negocierile au stagnat, deorece GM incearca sa obtina un pret mai bun.

Ripplewood, ce actioneaza prin intermediul companiei RHJ International, si BAIC si-au exprimat interesul inainte de a se anunta intelegerea cu Magna, dosarele lor fiind respinse. De asemenea, Fiat s-a numarat printre grupurile care isi doreau sa puna mana pe producatorul auto german.

Pana se ia decizia finala, Opel este condusa de o companie finantata de statul german.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#negocieri vanzare Opel, #oferta BAIC Opel , #oferte