Magna ar fi ajuns la un acord de principiu cu GM pentru a prelua Opel

Vineri, 29 Mai 2009, ora 23:25
827 citiri
Magna ar fi ajuns la un acord de principiu cu GM pentru a prelua Opel

Producatorul canadian de componente auto Magna pare sa fi devenit favorit in cursa pentru preluarea Opel, subsidiara germana a General Motors, dupa ce a incheiat ceea ce mai multe surse prezinta drept un acord de principiu cu grupul american, aflat sub spectrul falimentului.

Unele surse avizate au declarat pentru Reuters ca Magna si GM mai trebuie sa puna la punct detalii referitoare la acest acord inaintea intalnirii de vineri seara cu cancelarul german Angela Merkel.

In acelasi timp, un purtator de cuvant al guvernului german a declarat ca reuniunea cu Merkel si alti inalti oficiali guvernamentali a fost amanata la ora 19, ora Romaniei, in loc de ora 17, ca urmare a negocierilor intre GM si Magna.

"Exista un acord de principiu intre GM si Magna", a declarat una din sursele citate de Reuters.

Guvernul Germaniei face eforturi pentru a asigura viitorul Opel inainte ca firma-mama din SUA sa ceara intrarea in faliment, ceea ce ar putea surveni pana luni seara.

O prima sedinta de discutii intre autoritatile germane, americane si reprezentanti ai General Motors a esuat joi dimineata, pe fondul tensiunilor intre Berlin si Washington, iar autoritatile germane au programat o noua runda de negocieri pentru vineri.

Discutiile au esuat, joi, atunci cand oficialii americani s-au aratat nemultumiti de intentia guvernului german de a separa activele Opel de cele ale restului grupului GM, pentru a le proteja de creditorii GM, in caz ca grupul american intra in faliment.

Grupul italian Fiat, principalul concurent al Magna pentru preluarea Opel, a anuntat vineri dimineata ca nu va participa la discutii, lasand, astfel, spatiu liber pentru Magna, care a purtat negocieri intense cu GM in ultimele 24 de ore.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#opel, #magna, #fiat, #preluare , #stiri Opel