Opel Kadett Roadster, redescoperit dupa 70 de ani

Sambata, 01 August 2009, ora 17:39
1105 citiri
Opel Kadett Roadster, redescoperit dupa 70 de ani

In urma unor fotografii gasite intr-o baza de date, inginerii de la Opel au creat un roadster conceput acum 70 de ani. Modelul se numeste Strolch si va putea fi admirat in cadrul evenimentelor dedicate iubitorilor de masini clasice.

Opel este una din marcile cu cea mai bogata traditie in industria constructoare de masini, avand o experienta de 110 ani. Odata cu pregatirile pentru lansarea celei de-a zecea generatii a modelului Astra, au fost descoperite, intr-o baza de date veche, fotografiile unui roadster inedit.

In urma unor cercetari, expertii Opel in masini clasice au descoperit ca era vorba despre prototipul unui model convertibil cu 2 locuri, care se baza pe platforma primei generatii de Opel Kadett. Numele masinii si anul in care a fost conceput este notat pe fotografiile gasite: Kadett cu doua locuri "Strolch", 1938.

Automobilul nu a fost niciodata introdus in productia de serie din cauza unor probleme aparute inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial. Propulsorul montat pe modelul Strolch avea o capacitate de 1.1 litri si dezvolta 23 CP. Autoturismul dispunea de o transmisie manuala cu 3 trepte, iar viteza maxima era de 98 de km/h.

In urma unor analize detaliate asupra fotografiilor gasite, expertii Opel au aratat ca prototipul era vopsit in rosu si totodata au descoperit cateva din detaliile masinii. Inginerii Opel au fost atat de fascinati de acest autovehicul, incat vor construi pentru prima oara modelul Strolch, la 70 de ani dupa ce a fost conceput.

De acum inainte, Strolch va fi prezent la evenimentele de masini clasice, primul dintre acestea fiind Oldtimer Grand Prix, care se va desfasura in luna august a acestui an.

Citeste mai mult pe site-ul Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Opel Kadet Roadster, #Opel redescoperit , #stiri Opel