Preluarea Opel de catre Magna: 2.600 de oameni raman fara locuri de munca

Sambata, 30 Mai 2009, ora 16:58
913 citiri
Preluarea Opel de catre Magna: 2.600 de oameni raman fara locuri de munca

Circa 2.600 de muncitori ai Opel isi vor pierde locurile de munca, in contextul preluarii companiei de catre Magna, insa toate cele patru fabrici Opel din Germania vor ramane inchise, a spus duminica o sursa guvernamentala, scrie Reuters.

Aceasta a spus ca nu este exclus ca si alti investitori sa se implice in preluarea diviziei europene a GM. Guvernul german a ales oferta depusa de Magna International Inc. pentru cumpararea producatorului auto Opel, detinut de General Motors Corp., si a confirmat aprobarea unui plan de finantare menit sa ajute compania sa evite insolventa.

Magna, producatorul canadian de componente auto, care a concurat cu Fiat pentru preluarea Opel, va investi in producatorul al carui sediu se afla in Russelsheim, conform unui anunt facut de ministrul finantelor, Peer Steinbrueck. Germania a aprobat un credit punte de 1,5 miliarde euro pentru salvarea Opel.

"Puteti fi siguri ca nu este o decizie usoara. Suntem foarte interesati sa pastram locurile de munca in cadrul fabricilor Opel", a spus Steinbrueck.

GM vinde participatia majoritara in Opel, inclusiv marca britanica Vauxhall, ca parte a unui plan de reorganizare, inaintea termenului limita de 1 iunie, dat pentru restructurare.

Opel, fondat in 1862 de Adam Opel, a inceput prin a produce masini de cusut si biciclete, inainte sa inceapa productia de automobile. GM a cumparat 80% din Opel in 1929, in timpul ultimei crize economice, dupa ce preturile scazusera la nivel mondial. Doi ani mai tarziu, GM a cumparat si participatia ramasa, devenind cel mai mare producator auto din anii '30.

GM, care a fost in ultimii 77 de ani cel mai mare producator auto din lume, va depune cerere pentru intrarea in faliment in 1 iunie si va vinde majoritatea activelor catre o noua companie, au spus in 28 mai persoane apropiate situatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#preluare Opel Magna, #disponibilizari Opel Magna , #stiri Opel