Decizia luată în privința balerinului acuzat că intra în vestiarul colegelor. Ancheta a durat aproape 5 luni

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 16:47
2894 citiri
Decizia luată în privința balerinului acuzat că intra în vestiarul colegelor. Ancheta a durat aproape 5 luni
Balerinul Vlad Mărculescu FOTO ziaruldeiasi.ro

După o cercetare care a durat aproape cinci luni, Opera Naţională Română din Iaşi a decis că balerinul Vlad Mărculescu nu va fi sancţionat disciplinar, după ce a fost acuzat de opt angajate că ar fi intrat de mai multe ori în vestiarul destinat balerinelor, unde acestea se schimbau.

Potrivit minutei hotărârii Comisiei de etică şi disciplină, consultată de Ziarul de Iaşi şi publicată de Vlad Mărculescu şi pe pagina sa de socializare, nu se va lua nicio măsură împotriva acestuia.

„Fapta/faptele imputate nu au caracter disciplinar şi nu se impune aplicarea vreunei sancţiuni, neexistând nicio reglementare care să permită atribuirea de faptă disciplinară”, se menţionează în documentul citat.

În aceeaşi sursă se precizează faptul că balerinul a fost cercetat pentru „încălcarea dreptului la intimitate recunoscut personalului angajat sau colaborator al ONRI prin pătrunderea abuzivă în vestiarul marcat cu pancarta «vestiar doi fete»“. Informaţiile comunicate de către Operă confirmă faptele descrise de „Ziarul de Iaşi” în octombrie 2022: opt balerine au depus plângeri cu privire la presupusele fapte comise de balerin. În document se vorbeşte şi despre un referat depus de Cristina Todi, şef Serviciu balet.

Comisia de etică şi disciplină, după deliberări, a votat dacă să îi fie acordat un avertisment scris balerinului Vlad Mărculescu. Doi membri ai comisiei au votat pentru, trei împotrivă. „După cum spuneam şi la începutul acestei piese de teatru, a fost o furtună într-un pahar cu apă. Din păcate, din cauza modului în care a fost gestionată situaţia, a avut de suferit demnitatea şi imaginea unui om care reprezintă una dintre marile valori ale Iaşului”, a declarat Olivian Moroşanu, avocatul lui Vlad Mărculescu, într-o poziţie transmisă redacţiei „Ziarului de Iaşi”.

Vlad Mărculescu era acuzat în plângerile depuse la conducerea instituţiei că ar fi intrat de mai multe ori în vestiarul destinat balerinelor, unde acestea se schimbau, şi le-a surprins dezbrăcate. În unele situaţii, acesta ar fi refuzat să iasă după ce a fost rugat, fiind alungat în urma ţipetelor femeilor. La momentul octombrie 2022, „Ziarul de Iaşi” scria că nu exista o anchetă internă demarată de conducerea Operei, deşi plângerile aveau mai multe zile de când fuseseră depuse. Ulterior, conform deciziei Comisiei de etică şi disciplină, managerul a semnat un ordin pe 28.10.2022 pentru demararea acestora cercetări.

Contactat de către „Ziarul de Iaşi”, Vlad Mărculescu a negat acuzaţiile, admiţând că singurele momente în care a intrat în vestiarul femeilor au fost cele în care a vrut să folosească chiuveta aflată la intrare să se spele, dar doar când uşa era deschisă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
#Opera Nationala, #Iasi, #decizie, #balerin, #acuzatii, #vestiar, #colege , #Opera Romana
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Vlad Mărculescu, balerinul din Iasi, intra la fete sa-si spele