Politiciană rusă de opoziție otrăvită, precum Navalnîi: Regimul lui Putin închide gura celor care ridică vocea la Moscova

Vineri, 24 Martie 2023, ora 23:07
2579 citiri
Politiciană rusă de opoziție otrăvită, precum Navalnîi: Regimul lui Putin închide gura celor care ridică vocea la Moscova
Opozanta Elvira Vikhereva a fost otrăvită în Rusia FOTO: Le Monde

Lista liderilor de opoziție eliminați sau aruncați în închisoare de către regimul lui Putin este una lungă. Dacă în august 2020, cea mai critică voce a lui Putin, Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu noviciok, iată că acum un alt politician care se opune politicii Kremlinului, Elvira Vikhareva a fost otrăvită și ea, dar cu săruri de metale grele.

Publicația independentă rusă Meduza dezvăluie că politiciana de opoziție de la Moscova, Elvira Vikhareva, a fost și ea otrăvită, precum Navalnîi, în urmă cu câteva luni.

Vineri, 24 martie 2023, s-a publicat în Sova din Rusia, că Elvira Vikhareva a fost otrăvită cu săruri de metale grele, după ce aceasta a făcut teste de laborator, după ce a prezentat simptome grave.

Statele Unite avertizează: Pericolul unui alt război declanșat de Rusia plutește în aer VIDEO

Specialiștii au găsit dicromat de potasiu în sângele Elvirăi Vikhareva, o substanță foarte toxică și cancerigenă.

Politiciana de opoziție Vikhareva le-a spus juranliștilor că a observat pentru prima dată simptomele otrăvirii la sfârșitul lunii noimebrie 2022 și la începutul lui decembrie, iar acestea au recidivat în februarie 2023.

Simptomele au constat în dureri severe des tomac, ritm cardiac crescut, amorțeală la nivelul extremităților, spasme musculare, leșin și căderea părului.

Gestul și cuvintele lui Putin de la plecarea lui Xi Jinping l-au trădat: Președintele chinez l-a pus pe bancheta din spate VIDEO

Publicația rusă a remarcat că Vikhareva nu și-a arătat fața în interviurile live pe care le-a susținut în ultimele luni. Ea a spus că acest lucru se datorează faptului că efectele otrăvirii au avut un impact vizibil asupra aspectului ei.

În 2022, Vikhareva plănuia să candideze pentru consiliul municipal din districtul ei din Moscova, dar un tribunal i-a interzis să candideze, invocând nereguli în documentele ei de înregistrare.

Lista adversarilor lui Putin înlăturați prin otrăvire i-a cuprins pe opozantul Aleksei Navalnîi, jurnalista Anna Politkovskaia, fostul agent FSB Aleksandr Litvinenko, magnatul rus Boris Berezovski, ziaristul Vladimir Kara-Murza și activistul Peter Verzilov.

#opozant rus, #opozant rus Putin, #otravit rusia, #Aleksei Navalnii, #lideri Opozitie Putere, #opozitie Rusia, #critici Putin , #Rusia