Cine sunt miliardarii care au muncit din greu pentru averile lor

Duminica, 16 Mai 2010, ora 22:20
5477 citiri
Cine sunt miliardarii care au muncit din greu pentru averile lor

Roman Abramovici, John Paul DeJoria, Oprah Winfrey si inca altii ca ei se afla pe lista celor mai bogati oameni din lume, insa averea nu le-a "cazut" din cer, ci au muncit foarte mult pentru ea si eu reusit sa doboare cele mai mari obstacole pentru asta.

Forbes a alcatuit un top al celor 10 miliardari care au pornit de jos si dupa aia au ajuns sa aiba bani, asa cum arata Money Channel .

Primul pe lista este rusul Roman Ambramovici care are o avere de 11,2 miliarde dolari. El a ramas orfan la 4 ani si a fost crescut de rude. La inceput a vandut tevi de plastic, apoi a intrat in exportul cu petrol, dar a obtinut majoritatea averii sale datorita programului de privatizare a companiilor de stat din timpul mandatului lui Boris Eltin.

Pe locul al doilea se afla John Paul DeJoria cu o avere de 4 miliarde de dolari. In copilarie a vandut carti si ziare ca s-o ajute sa traiasca pe mama sa, dar intre timp vinde bauturi alcoolice si produse pentru ingrijirea parului.

Leonardo Del Vecchio are o avere de 10,5 miliarde de dolari, insa cand era mic a ramas orfan si a lucrat intr-o fabrica. La 23 de ani si-a deschis propriul magazin, facand rame pentru ochelari de vedere.

Pe locul patru se afla Larry Ellison care detine o avere de 28 de miliarde de dolari. Mama sa era adolescenta cand l-a nascut in Bronx si a fost crescut de familie. Insa norocul i-a suras in 1977 cand a fondat Oracle, care este acum una dintre cele mai mari companii de software din lume.

Micky Jagtiani ocupa locul cinci cu o avere de 2,8 miliarde de dolari, desi parea greu de crezut luand in considerare ca a renuntat la studii ca sa faca curatenie in hoteluri. Acum detine Landmark si un singur magazin din imperiul de retail face vanzari de 2,5 miliarde dolari.

Steve Jobs are un venit de 5,5 miliarde de dolari si ocupa locul sase. Jobs a inceput afacerea Apple in garajul parintilor sai adoptivi, in 1976. In 1985 a plecat de la Apple, iar un an mai tarziu a cumparat Pixar.

Pe locul sapte se afla Li Ka-shing cu o avere de 21 de miliarde de dolari care la varsta de 15 ani lucra intr-o fabrica de materiale plastice pentru a-si sprijini familia. Acum detine Cheung Kong si Hutchison Whampoa, conglomerate masive care ruleaza afaceri in porturi, industria de petrol si gaze, in electricitate, retail, telecomunicatii si imobiliare.

Guy Laliberte are o avere de 2,5 miliarde de dolari si ocupa locul opt. Si-a inceput cariera de showman acrobat mergand pe catalige si inghitind foc pe strada. Insa acum este un excelent jucator de poker, cu multe turnee castigate la activ.

Scriitoarea J.K. Rowling, "mama" lui Harry Potter, are o avere de un miliard de dolari si ocupa locul noua in acest top. Era o mama singura, deprimata si voia sa se sinucida pana cand a inceput sa scrie povesti cu vrajitori. Celebrul roman Harry Potter si Piatra Filozofala a fost publicat in 1997 si a devenit rapid un bestseller, si de atunci ea a cunoscut succesul.

Pe ultimul loc se afla Oprah Winfrey care are o avere de 2,5 miliarde de dolari a fost crescuta de bunici si abuzata sexual. Insa nu s-a dat batuta si acum show-ul sau este difuzat in 145 de tari si mai detine revista Q si un club de carte.

Citește și:
George Simion, scandal cu Jandarmeria în toiul nopții, în Piața Victoriei: ”Plecați de aici!”. Liderul AUR, testat pentru alcool și droguri VIDEO
George Simion, scandal cu Jandarmeria în toiul nopții, în Piața Victoriei: ”Plecați de aici!”. Liderul AUR, testat pentru alcool și droguri VIDEO
George Simion a început protestul anunțat în Piața Victoriei cu trei zile mai devreme, iar în cursul nopții de joi spre vineri, 29 spre 30 septembrie, a avut mai multe altercații cu forțele...
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Un consilier parlamentar AUR, cu un profil puțin cunoscut pe scena publică, se află în spatele protestului la care sunt chemați masiv oameni și care va avea loc în Piața Universității din...