Forbes: Cele mai influente celebritati in 2013

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 13:35
1682 citiri
Forbes: Cele mai influente celebritati in 2013

Dupa ce, timp de doi ani, nu a mai reusit sa ocupe primul loc in topul Forbes al celor mai influente celebritati, Oprah a revenit in forta in 2013, situandu-se pe prima pozitie, fiind pentru a cincea oara cand conduce acest clasament.

Pe primele 10 pozitii ale topului se afla sase femei si patru barbati, relateaza Reuters. Pe locul doi se regaseste Lady Gaga, urmata de Steven Spielberg, Beyonce si Madonna.

Din 1999, de cand Forbes realizeaza aceste topuri, trei nume s-au regasit in toate clasamentele: Oprah, Howard Stern si Steven Spielberg.

Jennifer Lopez, care anul trecut se afla pe primul loc, a ajuns in prezent pe pozitia a 12-a.

Nu incasarile stabilesc ierarhia

Oprah a castigat 77 de milioane de dolari in ultimul an, veniturile sale fiind insa intrecute de cele ale Madonnei (125 de milioane de dolari). Cu toate acestea, prezenta sa in presa, la TV si in social media a fost mai puternica, propulsand-o pe primul loc.

In ciuda operatiei suferite la sold, care a scos-o din cursa pentru o vreme, Lady Gaga a castigat in ultimele 12 luni 80 de milioane de dolari.

Cat despre regizorul Steven Spielberg, acesta a adunat 100 de milioane de dolari in aceeasi perioada, mai mult decat Jon Bon Jovi, care se afla pe locul 7, tenismenul Roger Federer si Justin Bieber, cel din urma fiind si mezinul din clasament, care a reusit sa-si faca loc in Top 10, pe penultima pozitie.

Lideri pe retelele sociale

Forbes alcatuieste acest clasament anual pe baza turneelor sustinute, a cartilor lansate, a contractelor, filmelor etc. Este luata in considerare si prezenta pe retele sociale ca Facebook, Twitter sau YouTube. Exista cateva celebritati care exceleaza la acest capitol, cum ar fi Bieber, Lady Gaga si Rihanna.

O intrare notabila in clasamentul celor mai influente vedete este cea a lui Jennifer Lawrence, care a ajuns pe locul 49. In aceeasi situatie se afla si Hugh Jackman (11) sau Channing Tatum (23) sau Emma Stone (84).

In ceea ce priveste cele mai influente cupluri, Beyonce si Jay Z se afla pe locul 32, Tom Brady si Gisele Bundchen pe 81, iar Ashton Kutcher si Mila Kunis pe 89.

Iata top 10 Forbes cele mai influente vedete din 2013:

1. Oprah Winfrey

2. Lady Gaga

3. Steven Spielberg

4. Beyonce

5. Madonna

6. Taylor Swift

7. Jon Bon Jovi

8. Roger Federer

9. Justin Bieber

10. Ellen DeGeneres

Citește și:
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Un consilier parlamentar AUR, cu un profil puțin cunoscut pe scena publică, se află în spatele protestului la care sunt chemați masiv oameni și care va avea loc în Piața Universității din...
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...