Cel mai bine platiti CEO din lume

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 23:44
2925 citiri
Cel mai bine platiti CEO din lume

Criza s-a terminat, macar pentru cei care ocupa functia de CEO. O oglindesc statisticile, care arata ca salariile sefilor marilor corporatii au crescut fata de 2009. Mai mult, in unele cazuri salariile sunt mai bune decat inainte de criza, dupa cum se intampla in cazul CEO 3M, general Electric sau Cisco Systems.

Cel mai bine platit este Philippe Dauman, CEO Viacom, care in numai 9 luni a facut 84,5 milioane de dolari, mai mult decat oricare altul cu aceasi pozitie intr-un an intreg, dupa cum relateaza The New York Times.

Un salariu mediu pentru aceasta functie, calculat in functie de veniturile din 200 mari companii, era de 9,6 milioane de dolari anul trecut, ceea ce inseamna cu 12% mai mult decat in 2009.

Pe locul doi se afla Ray Irani, CEO al Occidental Petroleum, care a castigat 76,1 milioane dolari anul trecut, cu 142% mai mult decat in 2009.

Tot pe podium este si Lawrence J. Ellison, CEO Oracle, care a castigat 70,1 milioane dolari, desi venitul acestuia este in scadere fata de 2009, cu 17%.

Urmeaza Michael D. White, CEO DIRECTV, cu un castig anual de 32,9 milioane dolari, John F. Lundgren, CEO Stanley Black, cu un venit anual de 32,6 milioane dolari, venit care a crescut fata de 2009 cu 253%.

Pe pozitia urmatoare se afla Brian L. Roberts, CEO Comcast - 28, 2 milioane dolari, Robert A. Iger CEO Walt Disney - 28 milioane dolari, Alan Mulally (foto), CEO Ford - 26,5 milioane dolari (cu 48% mai mult decat in 2009), Samuel Palmisano, CEO IBM - 25,2 milioane dolari si David N. Farr, CEO Emerson Electric - 22,9 milioane dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#CEO salariu, #salarii CEO, #cel mai bine platiti CEO, #salarii top CEO, #salariu CEO Oracle, #salariu CEO Ford , #stiri Oracle