Handbal: Suedezii se simt furați și au depus o reclamație după golul incredibil marcat de francezul Prandi VIDEO

Sambata, 27 Ianuarie 2024, ora 08:51
3592 citiri
Handbal: Suedezii se simt furați și au depus o reclamație după golul incredibil marcat de francezul Prandi
VIDEO
Golul lui Prandi a dus meciul în prelungiri

Franţa, campioana olimpică en titre, a reuşit să învingă dramatic echipa Suediei, campioana continentală, cu scorul de 34-30 (17-11, 27-27), după prelungiri.

Les Bleus au dominat prima repriză şi la pauză aveau un avans de şase goluri pe tabelă, dar scandinavii au reuşit să întoarcă scorul şi au fost aproape de a obţine calificarea în finală, însă Elohim Prandi a marcat incredibil în ultima secundă, din aruncare de la 9 metri, învingându-l pe portarul Andreas Palicka, colegul său de la Paris Saint-Germain, dintr-un plonjon lateral.

Echipa antrenată de Guillaume Gille a înclinat balanţa în prelungiri şi acum va lupta pentru al patrulea său titlu european, după cele din 2006, 2010 şi 2014.

Suedia consideră că:

- înaintea golului lui Prandi, arbitrii au anulat pentru pași o reușită perfect valabilă a lui Jim Gottfridsson. "Pentru mine a fost sută la sută gol valabil", a spus Felix Claar.

- iar la golul lui Prandi se pune în discuție dacă francezul a avut mereu ambele picioare în contact cu parchetul. "Nu putea să-și întindă brațul atât de departe fără să-și ia piciorul de pe pământ", spune Gottfridsson.

Federația Europeană de Handbal a anunțat că a primit reclamația din partea Suediei și că va analiza cu celeritate.

Finala Franţa - Danemarca va avea loc duminică (18:45, ora României), ca şi meciul pentru locul al treilea, Germania - Suedia (16:00), ambele la Koln.

Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Retailerii francezi vor trebui să informeze cumpărătorii atunci când dimensiunea produselor a fost micşorată fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, în efortul de a combate...
#orandi, #Franta, #suedia, #Campionatul European handbal , #stiri handbal