Orange si Cosmote, operatorii de telefonie cu cele mai multe nereguli

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 11:45
7001 citiri
Orange si Cosmote, operatorii de telefonie cu cele mai multe nereguli

Orange si Cosmote sunt operatorii de telefonie mobila cu cele mai multe abateri de la reguli cand vine vorba de respectarea obligatiilor de informare a clientilor.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare a Comunicatiilor (ANCOM), au fost constatate 178 de incalcari ale prevederilor impuse furnizorilor de servicii de telefonie in 88 de magazine.

In cele mai multe cazuri nu se respectau caracteristicile afisului prin intermediul caruia operatorii trebuie sa puna la dispozitia utilizatorilor informatii despre conditiile de obtinere si utilizare a serviciilor (sau afisul nu era deloc expus)

De asemenea, nu se indeplinea obligatia de a oferi, inainte de incheierea contractului, materiale in forma tiparita sau electronica referitoare la planul tarifar ales, tarifele aplicabile pentru acces si pentru apelurile nationale si durata minima a contractului, conditiile de incetare a contractului inainte de termen si penalitatile aplicabile sau nu se oferea clientilor o copie a contractului-cadru si a conditiilor generale privind furnizarea serviciului de telefonie sau o copie a Procedurii privind solutionarea reclamatiilor utilizatorilor finali.

Un numar de 54 de abateri au fost inregistrate la puncte de lucru sau parteneri Orange, 30 la Cosmote, 11 la RCS&RDS, 9 la Romtelecom, 8 la Vodafone, 7 la Telemobil si Combridge, 6 la Atlas Telecom Network Romania, Digicom Systems, Idilis, New Com Telecomunicatii si UPC, 4 la Nextgen Communication, Thomas Hook Communications Romania si Trans Tel Services, 3 la Canal S si Datek Telecom, 2 la Intersat si Net-Connect Internet si o abatere Euroweb Romania.

Campania de control s-a desfasurat in perioada 26 octombrie - 13 noiembrie 2009 in intreaga tara, conform unor planuri judetene care au tinut cont de numarul punctelor de lucru proprii si partenere ale fiecarui operator.

A.T.

Quarterly Report - Editia 4

Consiliul Concurenței analizează piața biletelor de avion, după ce prețurile au explodat în urma falimentului Blue Air
Consiliul Concurenței analizează piața biletelor de avion, după ce prețurile au explodat în urma falimentului Blue Air
Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat sâmbătă, 25 mai, că autoritatea analizează efectul pe care falimentul Blue Air din toamna lui 2022 l-a avut asupra...
Cum ar putea ajunge unul dintre giganții petrolului în instanță din cauza vremii „ucigașe”
Cum ar putea ajunge unul dintre giganții petrolului în instanță din cauza vremii „ucigașe”
Mai multe grupuri de mediu și victime ale cazurilor de vreme extremă au depus o plângere penală la Paris, prin care vor să îi tragă la răspundere pe gigantul francez TotalEnergies SE și pe...
#Orange nereguli control, #Cosmote nereguli control, #operatori telefonie mobila nereguli, #operatori telefonie abateri lege , #Cosmote