O noua tehnologie in Romania: te conectezi la Internet fara nume de utilizator si parola

Marti, 25 Martie 2014, ora 18:26
4804 citiri
O noua tehnologie in Romania: te conectezi la Internet fara nume de utilizator si parola

Orange Romania a lansat marti tehnologia Passpoint prin intermediul careia clientii se pot conecta la Internet prin punctele de acces ale operatorului fara a fi necesara autentificarea pe baza numelui de utilizator si a parolei.

"Folosirea acestei tehnologii permite conectarea si autentificarea automata a utilizatorilor, in timp ce asigura cel mai inalt grad de securitate a informatiei intr-o retea Wi-Fi, posibil in acest moment.

Astfel, clientii ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat si in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi", se arata intr-un comunicat al companiei.

Singura conditie ce trebuie indeplinita este ca interfata Wi-Fi sa fie deschisa, nefiind necesara o configurare prealabila.

De asemenea, utilizatorii ce nu detin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la retea. Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat, se mai arata in comunicatul citat.

Accesul este nelimitat pentru clientii Orange.

In plus, orice utilizator de servicii de telefonie mobila, din orice retea, se poate conecta gratuit la hot spot-urile (puncte de acces) Orange Wi-Fi timp de doua ore. Autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS.

C.S.

Quarterly Report - Editia 4

Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
În cadrul evenimentului CES 2024, Wi-Fi Alliance a anunțat oficial lansarea Wi-Fi 7, promițând performanțe de până la patru ori mai rapide decât versiunea anterioară, Wi-Fi 6E. Noul...
#Orange Internet fara parola, #Orange Passpoint, #Orange Wi Fi , #internet