Orange, din ce in ce mai aproape de preluarea UPC Romania

Joi, 10 Aprilie 2008, ora 19:27
3169 citiri
Orange, din ce in ce mai aproape de preluarea UPC Romania

Orange Romania, divizia locala a France Telecom, a intrat in faza finala de preluare a operatorului de Internet, telefonie fixa si televiziune prin cablu UPC Romania, divizie locala a grupului Liberty Global, arata surse apropiate tranzactiei, citate de publicatia online DealWatch.

"S-a ajuns deja la un acord intre Orange si Liberty Global in privinta vanzarii UPC Romania", afirma o sursa londoneza, potrivit DealWatch, infrmatie preluata de Bizcity.ro.

Sursa citata mai arata ca Orange si UPC Romania au cazut de acord, iar la acest moment se pun la punct aspectele legale si termenii juridici ai contractului de preluare.

"UPC se gandeste serios sa se retraga din Romania, pentru ca piata locala de servicii de televiziune prin cablu si satelit sufera din cauza unei concurente prea puternice si a serviciilor gratuite oferite de Romtelecom si RCS&RDS", afirma o alta sursa din industria telecomunicatiilor.

In luna aprilie, reprezentantii UPC Romania au refuzat sa comenteze o posibila preluare de catre Orange, in timp ce oficialii operatorului mobil au neagat orice implicare in tranzactie.

Prezent in Romania din 1992, UPC este parte a Liberty Global Inc., lider mondial in furnizarea de servicii de televiziune, voce si date. Liberty Global Inc. deruleaza operatiuni in 16 tari din intreaga lume, 10 dintre acestea aflandu-se in Europa.

UPC Romania s-a dezvoltat prin achizitionarea treptata a mai multor retele locale de comunicatii prin cablu, devenind in cativa ani unul dintre cei mai puternici furnizori de televiziune, internet si telefonie.

Orange Romania este cel mai mare operator GSM din Romania. Pana in aprilie 2002, Orange a operat sub brand-ul Dialog. In februarie 2006, Orange Romania avea peste 7.000.000 de clienti, ceea ce ii conferea o cota de piata de 56,95%

Quarterly Report - Editia 4

Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
În cadrul evenimentului CES 2024, Wi-Fi Alliance a anunțat oficial lansarea Wi-Fi 7, promițând performanțe de până la patru ori mai rapide decât versiunea anterioară, Wi-Fi 6E. Noul...
#Orange, #UPC, #Romania, #preluare , #internet