Orange permite blocarea site-urilor pentru adulti, pe telefonul mobil

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 11:58
2015 citiri
Orange permite blocarea site-urilor pentru adulti, pe telefonul mobil
Foto: Broadband-finder

Orange Romania a lansat un serviciu pentru blocarea anumitor site-uri la accesul Internetului de pe cartela SIM.

Parintii care achizitioneaza un abonament sau cartela reincarcabila pentru copii pot filtra accesul acestora la site-urile ce contin informatii pentru adulti, potrivit unui comunicat al companiei, remis Ziare.com.

Activarea si dezactivarea filtrului se poate face gratuit, prin apel la Serviciul Clienti sau vizita in magazinele Orange.

"Tehnologia ofera nenumarate beneficii si oportunitati, dar in acelasi timp poate fi folosita in moduri indezirabile. Orange vine in intampinarea parintilor care doresc sa isi protejeze copiii si lanseaza un instrument inovator prin care acestia pot filtra accesul la informatiile sau materialele neadecvate minorilor, reusind astfel sa se alinieze celor mai exigente cerinte europene de reglementare in domeniul sigurantei pe Internet", a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange Romania.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, la sfarsitului anului trecut, existau 28,6 milioane de clienti de telefonie mobila si 5,21 de milioane de conexiuni la internet.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#serviciu internet Orange, #blocare site adulti , #internet