Clientii Orange pot cumpara bilete la metrou prin telefonul mobil

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 15:04
3898 citiri
Clientii Orange pot cumpara bilete la metrou prin telefonul mobil

Orange si Metrorex lanseaza primul sistem de plata prin telefonul mobil al unui serviciu de transport in comun din Romania.

Cu ajutorul telefonului mobil, clientii Orange isi pot cumpara bilet pentru calatoria cu metroul printr-un SMS la un numar scurt, apoi sa scaneze, la dispozitivul special instalat in statiile participante in acest program pilot, codul de bare pe care il primesc pe telefon, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pentru a solicita un bilet de o calatorie cu metroul, clientii Orange trebuie sa trimita mesajul scris la numarul 801 (tarif 0,36 euro), pentru a solicita un bilet cu doua calatorii trebuie sa trimita mesajul la numarul 802 (tarif 0,63 euro), iar pentru 10 calatorii incluse - la numarul 810 (tarif 1,83 euro). In cazul clientilor PrePay, tariful se scade din creditul disponibil, iar in cazul abonatilor Orange la tarifele mentionate se adauga TVA.

Fiecare client Orange care cumpara bilet prin telefon poate naviga gratuit in Portalul Orange pe mobil in ziua cumpararii biletului, timp de 24 de ore.

In prezent, accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este disponibil in 6 statii de metrou, unele dintre cele mai intens circulate de catre tineri: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozavesti, Piata Victoriei, Universitate si Timpuri Noi.

"Plata calatoriei cu telefonul mobil reprezinta metoda alternativa pentru sistemul actual de plata a biletului de intrare la metrou. Metrorex doreste sa sprijine implementarea noilor tehnologii in Romania. Prin lansarea acestui proiect experimental, Bucurestiul se aliniaza in randul celor mai mari orase ale lumii, utilizatoare de astfel de sisteme de taxare pentru intrarea la metrou", a precizat Gheorghe Udriste, Director General METROREX

Orange este lider de piata in Romania cu 10.995.000 de clienti si venituri de 1,055 miliarde de euro in 2009. In 2006, Orange a fost prima companie de telefonie mobila din Romania care a lansat servicii de plati prin telefonul mobil.

Quarterly Report - Editia 4

Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...
#Orange metrou, #Orange Metrorex, #Orange servicii, #Orange oferta, #plati telefon mobil , #servicii