Fostul sef al France Telecom, judecat pentru 35 de sinucideri in compania sa

Joi, 05 Iulie 2012, ora 16:10
1986 citiri
Fostul sef al France Telecom, judecat pentru 35 de sinucideri in compania sa

Intre 2008 si 2009, 35 de angajati ai France Telecom, companie care vinde servicii de telefonie mobila si de internet prin intermediul Orange, s-au sinucis. Ca urmare a incidentei crescute a sinuciderilor, intr-o perioada foarte scurta, fostul director al companiei a fost pus sub acuzare pentru agresiune psihologica.

Doi alti membri seniori ai conducerii companiei din perioada respectiva - adjunctul directorului si seful de departamentul de resurse umane - sunt, de asemenea, investigati oficial, noteaza France24.

In cei 5 ani in care Didier Lombard a detinut conducerea companiei, numarul angajatilor francezi a scazut de la 130.000 la 100.000. Compania are 180.000 de angajati la nivel international.

Lombard a negat acuzatiile care i se aduc, precizand ca nimic din politica sa in fruntea companiei nu a determinat numarul de sinucideri, numar care, a mai aratat acesta, nu depaseste media nationala.

Totodata, acesta se scuza aratand ca planurile pentru restructurarea companiei nu aveau ca miza afectarea angajatilor ci, din contra, protejarea acestora prin salvarea companiei si mentinerea majoritatii.

Insa reprezentantii sindicatelor din France Telecom au prezentat o alta versiune asupra situatiei, aratand ca miscarile fortate impuse si tintele de profitabilitate nerealiste au sporit considerabil presiunea din companie. Faptul ca angajatii erau obigati sa-si schimbe locatia geografica sau sa accepte noi atributii in cadrul aceleiasi functii au fost factori agravanti.

Totodata, un raport guvernamental realizat in 2010 indica faptul ca liderii companiei au ignorat sugestiile medicale conform carora presiunea restructurarii afecteaza puternic sanatatea mentala a angajatilor.

Quarterly Report - Editia 4

Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de televizoare a Sony, cunoscută pentru produsele de top, a fost depășită de divizia de aparate foto în ceea ce privește veniturile, conform celor mai recente rezultate financiare ale...
Meizu renunță la producția de smartphone-uri pentru a se concentra pe inteligența artificială
Meizu renunță la producția de smartphone-uri pentru a se concentra pe inteligența artificială
Compania Meizu Technology a anunțat că renunță complet la producția de smartphone-uri, urmând să se concentreze exclusiv pe dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială (AI)....
#proces sinucideri France Telecom, #sinucideri France Telecom , #servicii