France Telecom ar putea vinde Orange Romania

Marti, 03 Mai 2011, ora 20:04
2080 citiri
France Telecom ar putea vinde Orange Romania
Foto: Arhiva

France Telecom isi va reevalua portofoliul din Europa, luand in considerare vanzarea unor operatiuni, inclusiv a celor din Romania.

In afara de Franta, Polonia si Spania, "toate celelalte tari sunt incluse in aceasta evaluare", a declarat directorul financiar al France Telecom, Gervais Pellissier, citat de Bloomberg.

Acesta a adaugat ca operatiunile ar putea fi consolidate, fiind luata in considerare si posibilitatea vanzarii unora dintre ele.

Reevaluarea portofoliului vine pe fondul scaderii vanzarilor pe principalele trei piete ale France Telecom, cu 1,8 la suta, pana la nivelul de 7,53 de miliarde de euro.

Activele France Telecom de pe pietele emergente au "acaparat" o cota mai mare din venituri, pe masura ce cresterea economica din acestea au depasit-o pe cea din Europa.

In Orientul Mijlociu si Africa, cu exceptia Egiptului, vanzarile au urcat cu 5,8 procente, in primul trimestru din acest an. In Franta, tara ce a contribuit cu jumatate din totalul pe grup, vanzarile s-au redus cu 2,6 procente, la 5,6 miliarde de euro.

In Romania, compania de telefonie mobila Orange, detinuta de France Telecom, a raportat o scadere a numarului de clienti cu 5 procente, in primele trei luni din an. De asemenea, veniturile companiei s-au diminuat cu 6 la suta, pana la 222 de milioane de lei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#vanzare Orange Romania, #France Telecom vanzari , #servicii