Un caz rar in Romania: Un operator de telefonie mobila, anchetat a patra oara de Consiliul Concurentei

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 18:02
5495 citiri
Un caz rar in Romania: Un operator de telefonie mobila, anchetat a patra oara de Consiliul Concurentei
Foto: Orange

Un caz rar pentru economia Romaniei: Orange a ajuns sa fie anchetata a patra oara de Consiliul Concurentei, din cauza unor plangeri legate de posibile incalcari ale legii.

Cea mai recenta investigatie a fost demarata in luna aprilie, avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta al operatorului telecom de origini franceze, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, intr-un interviu acordat News.ro.

Investigatia se refera la un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange in relatia cu companiile active pe piata platilor prin mesaje transmise la numere scurte, respectiv pe piata mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din Romania, a informat autoritatea de concurenta.

"Suntem in situatia - nu foarte fericita - de a declansa in acest an a patra investigatie impotriva Orange. Am terminat in 2010 una, in care i-am si amendat, am terminat dupa aceea doua privind angajamente legate de comercializarea cartelelor preplatite si privind tarifele pe care le percep celor care suna din alte retele. Acestea s-au terminat fara sanctiuni, dar le-am impus anumite schimbari" ale politicilor, a spus Chiritoiu, pentru News.ro.

Orange, investigata de Consiliul Concurentei: Posibil abuz de pozitie dominanta (Video)

Seful Consiliului Concurentei considera, totusi, ca in sectorul telecomunicatiilor din Romania situatia este substantial mai buna decat in alte tari europene.

"Pentru ca avem servicii bune, o calitate buna, viteza foarte buna la Internet, tarife mici fata de restul Uniunii Europene. Cu toate acestea, pentru ca e o industrie prin natura ei mai dificila, daca sunt plangeri, trebuie sa investigam", a punctat seful autoritatii anti-monopol.

"Ce se intampla pe piata de telecomunicatii (cu Orange - n.red.) e destul de rar, se intampla rar ca o companie sa fie prinsa in mai mult de o investigatie", a adaugat el.

Quarterly Report - Editia 4

Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...
#Orange investigatie Concurenta, #Orange control Concurenta, #Orange ancheta Concurenta , #servicii