Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vrei sa lucrezi in telecom? Vezi lista joburilor vacante

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 07:27
6551 citiri
Vrei sa lucrezi in telecom? Vezi lista joburilor vacante
Foto: Arhiva

Romanii pasionati de gadgeturi, care au absolvit o universitate tehnica si doresc o cariera in telecom, au acum sansa sa se angajeze, operatorii de telefonie mobila de la noi din tara si partenerii acestora avand mai multe joburi vacante in aceasta perioada.

O sansa sa se angajeze la o astfel de companie o au si cei cu experienta in vanzari sau care au absolvit o facultate economica si vor sa lucreze in acest domeniu. Joburile scoase la concurs sunt atat pentru Capitala, cat si pentru alte orase din tara.

De exemplu, cei de la Orange au posturi disponibile de sales representative, Business To Consumer, in mai multe orase din tara (Piatra Neamt, Onesti, Roman, Timisoara, Oradea). Responsabilitatile principale pentru un asemenea post constau in atingerea si depasirea obiectivelor de vanzari, promovarea si vanzarea telefoanelor si serviciilor Orange, imbunatatirea relatiilor cu clientii identificarea nevoilor clientilor si propunerea celor mai bune solutii.

Candidatii trebuie sa aiba cel putin un an experienta in vanzari, relatii cu clientii sau merchandising, sa vorbeasca fluent limba engleza, sa aiba interes pentru noua tehnologie in materie de telefoane mobile.

In domeniul tehnic, Orange angajeaza network supervision engineer (care sa cunoasca arhitectura GSM/3G, arhitectura LAN, WAN, TCPIP si procesele O&M), application administrator, operational skill centre engineer (care sa efectueze validarea si testarea echipamentelor de acces la retea Huawei si de intretinere SW ), operations readiness team leader si service platform engineer. Toate posturile sunt pentru Bucuresti.

Compania Say, partener Orange, cauta consilieri vanzari Foto&GSM in orasele Hunedoara, Oradea, Deva, Timisoara, Satu Mare, Cluj si Brasov, dar si business and financial controller si buyer senior in Capitala.

Si cei de la Vodafone sunt in cautarea unor oameni care sa lucreze in vanzari sau inginerie-telecomunicatii. Postul de business sales advisor, de exemplu, presupune ca angajatul sa prezinte, sa vanda si sa creasca valoarea vanzarilor produselor si serviciilor Vodafone catre clientii potentiali si existenti, in scopul de a atinge targetul de vanzari al magazinului pe segmentul business, sa dezvolte relatiile cu clientii business cu care interactioneaza si sa isi creeze un networking personal. Postul este disponibil in Baia Mare, Satu Mare (Negresti) si Alba Iulia.

Vodafone mai cauta si un om pentru postul de collection officer, disponibil in Capitala. Postul presupune recuperarea sumelor restante datorate de clienti, conform termenelor si procedurilor departamentale. Printre cerintele cerute de angajator se numara cunoasterea limbii engleze la nivel conversational, disponibilitate de a lucra in ture, part-time, abilitati de negociere si putere de convingere. Alte posturi disponibile in cadrul companiei sunt cele de engineer Core Transmission, engineer NOC si analyst application support.

Arsis, distribuitor Vodafone in tara, este, de asemenea, in cautare de noi angajati si are disponibile 20 posturi de consultant vanzari directe, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Pitesti, Brasov, Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc si Targu-Mures. Compania ofera venit fix, comision din vanzari si bonusuri, telefon mobil cu abonament, laptop, masina, training de specialitate si soft skills.

In cadrul acestui job te vei intalni cu persoane de decizie din companiile prospectate pentru a le consilia in vederea optimizarii serviciilor si reducerii costurilor de telefonie mobila, fixa si date si va trebui sa le oferi cea mai buna solutie din portofoliul Vodafone. De asemenea, vei negocia si incheia contractul de servicii si vei urmari activarea acestuia.

Germanos, parte a grupului Cosmote, cauta consultanti vanzari in Bacau, Botosani, Buzau, Caracal, Focsani si Vaslui. Candidatul ideal pentru companie trebuie sa aiba minim studii medii (profil economic/tehnic), 1-2 ani experienta intr-o pozitie similara si cunostinte operare calculator (Word, Excel). Experienta in domeniul telefoniei mobile precum si cunostintele/experienta in domeniul contabilitatii primare reprezinta un avantaj.

Pentru Bucuresti, Germanos cauta tehnician service, zona Carrefour Militari, care sa se ocupe de efectuarea de reparatii pentru telefoane mobile Sony Ericsson, Motorola, Nokia, Siemens, Samsung, Alcatel. Compania cauta pentru acest post un absolvent liceu sau scoala profesionala profil tehnic/electronica si telecomunicatii, care sa aiba cunostinte PC MS Office, MS Access, Internet la nivel avansat.

Un alt partener Cosmote, Internity, cauta un reprezentant vanzari pentru magazinul din Onesti. Principalele atributii ale postului constau in prezentarea, promovarea si vanzarea produselor, atingerea obiectivelor de vanzari si activari si complementarea si respectarea politicii de vanzari a companiei. Compania ofera training si un pachet salarial format din salariu de baza si bonus din vanzari.

Angajatorul mai recruteaza in Bucuresti si o persoana pentru postul de purchasing agent. Pozitia presupune studii universitare (preferabil studii economice sau tehnice), cunoastere MS Office (nivel avansat), vorbirea fluenta in limba engleza, excelente abilitati de comunicare, capacitate de a lucra in cadrul unei echipe.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#joburi telecom, #joburi vacante, #oferta locuri munca , #servicii