Vrei sa-ti iei un mobil la abonament? Vezi ce gasesti sub 150 de euro

Marti, 22 Februarie 2011, ora 18:30
7593 citiri
Vrei sa-ti iei un mobil la abonament? Vezi ce gasesti sub 150 de euro
Foto: iphonefootprint.com

Febra telefoanelor mobile, care sa aiba WiFi, serviciu de e-mail si Office, a cuprins si tara noastra, de ceva vreme. Incercand sa se adapteze cerintelor, companiile de telefonie mobila din Romania vin cu cele mai noi modele. Atunci cand vine vorba de smartphone-uri, asaltul este cu atat mai mare.

Cu toate acestea, putini sunt romanii care isi permit sa dea mai mult de 100-150 de euro pe un telefon mobil. Asa ca multi dintre acestia prefera sa-si faca un abonament si sa plateasca telefoanele "in rate".

Ziare.com a analizat ofertele de telefoane mobile ale Vodafone, Orange si Internity, aflate pe magazinele online, si va prezinta cateva dintre modelele de telefoane pe care le puteti cumpara cu maxim 150 de euro si abonamentele aferente acestora.

Oferte si pentru iPhone

De exemplu, la Orange, poti cumpara un Sony Ericsson X8 cu un pret incepand de la 49 de euro, la un abonament Pantera (20,84 euro), si 139 euro la abonament Delfin (in valoare de 12,50 euro). Modelul este un smartphone perfect pentru cei care folosesc retelele de socializare, doresc o logare super rapida si o navigare extrem de facila. Memorie extensibila este de pana la 16GB.

Compania de telefonie va ofera posibilitatea sa va cumparati si iPhone 3GS de 8 GB, black, cu un pret incepand de la 79 de euro, la abonamentul Pantera. Telefonul de la Apple este dotat cu o camera video performanta si comenzi vocale. Ai un telefon revolutionar, un extraordinar iPod cu ecran lat si un dispozitiv inovator pentru Internet. Si, cu ajutorul zecilor de mii de aplicatii de la App Store, acesta poate face aproape orice.

Phone 3G S iti permite acum sa realizezi si sa editezi inregistrari, apoi sa le impartasesti cu prietenii prin email, MMS*, MobileMe sau YouTube. Si fotografiile sunt mai bune datorita aparatului foto de 3 megapixeli, cu focalizare automata incorporata si functie "tap to focus" (focalizare la selectie).

Daca vreti sa aveti un telefon care sa reprezinte combinatia dintre un telefon business si un telefon modern cu touch-screen, puteti alege Samsung Omnia 735, pe care il gasiti la Orange de la 39 euro de euro, cu un abonament Pantera, sau cu 59 de euro, daca iti prelungesti abonamentul.

Cu ajutorul acestui telefon aveti acces la Microsoft Office Mobile 2010 si puteti astfel crea, edita si trimite prin e-mail fisiere Word, Excel si PowerPoint, direct de pe telefon.

De asemenea, puteti avea acces la e-mail, datorita programului Outlook Mobile. Acesta nu doar va permite sa sincronizati casuta de e-mail sau sa primiti mesaje din mai multe conturi, ci si sa acceptati invitatii la intalniri, sa modificati programul din calendar, agenda telefonica sau proiectele.

Datorita unui "set-up wizard" si a setarilor preconfigurate, noul dumneavoastra telefon va functiona din start cu servicii de e-mail sau Internet oferite de ISP, astfel incat sa puteti trimite si primi mesaje de pe Windows Live Hotmail, Gmail, Yahoo sau alte conturi.

Tot de la Orange puteti achiziona si un Sony Ericsson ELM, care costa 69 de euro la abonamentele Delfin (12,50 euro), Pantera sau Pinguin (20,84 euro), si 116,4 euro la abonamentul Fluture (9,37 euro). Caracteristicile principale ale telefonului sunt Wi-Fi, GPS si camera de 5Mpx.

La Vodafone, un Nokia E66 costa 99,00 de euro cu Vodafone Complet 500 pentru 2 ani. Abonamentul promotional Vodafone Complet 500 iti ofera 50 minute nationale, 500 minute in retea lunar, pe viata, si costa 7,28 euro. Pretul este destul de avantajos, avand in vedere ca un astfel de telefon, la liber, costa 300 de euro.

Nokia E66 este un telefon culisant cu aspect metalic, cu radio, Ovi Maps si GP. De asemenea, telefonul are o camera de 3.2 MP si efectueaza apeluri video cu camera ce se afla pe fata telefonului.

Tot un Nokia, dar de aceasta data modelul X6 black cu pachet auto inclus, costa 149 de euro cu Vodafone Complet 800 Internet pe mobil Plus pentru 2 ani, care costa 9,36 euro.

Abonamentul promotional Vodafone Complet 800 Internet pe mobil Plus iti ofera 125 minute nationale, 800 minute in retea lunar, pe viata. Pretul fara conectare este de 322 de euro. Cu noul X6 de la Nokia ai la dispozitie 16 GB spatiu de stocare intr-un telefon slim cu un ecran tactil de 3.2 inch, ce iti ofera acces rapid la contacte, pagini web si aplicatii dintr-o singura atingere.

Nokia X6 dispune de o camera foto de 5 MP cu lentila Carl Zeiss si blit cu led ce iti ofera fotografii de calitate chiar si pe timpul noptii. Functiile office ale noului model (e-mail, cititor documente, sistem de operare Symbian) sunt completate de caracteristicile multimedia, precum GPS, Radio FM, music player.

Mult mai ieftin este insa un telefon Samsung Chat 335 - 29 de euro cu Vodafone Complet 500 pentru 2 ani, in timp ce pretul fara conectare este de 99 de euro.

Samsung Chat 355 are un design foarte reusit, ecran generos, tastatura QWERTY, posibilitatea de accesare a internetului prin WiFi, aplicatii pentru retelele de socializare, email, radio FM si suport pentru Samsung Apps. Telefonul are camera de 2MP, radio FM si slot pentru card MicroSD.

Daca nu ai bani sa-ti iei un telefon, insa ai nevoie de unul nou, Vodafone are o oferta pentru modelul Samsung Galaxy 550 Black. Pentru acesta nu dai niciun ban, daca iti faci un abonament la Vodafone Complet 800 Internet pe mobil Plus pentru 2 ani.

In schimb, la liber, telefonul costa 139 de euro. Samsung Galaxy 550 este un nou smartphone cu sistem de operare Android 2.1, elegant si modern, cu o forma ergonomica. Pe langa acest sistem, telefonul vine cu un procesor de 600 MHz si are integrate aplicatii pentru retelele sociale si email.

In plus, prin Android Market ai acces la zeci de mii de aplicatii gratuite pe care le poti descarca pe telefonul tau. Galaxy 550 este compatibil cu Vodafone Internet pe mobil si iti permite navigare rapida pe internet la viteze 3G Broadband. Camera foto de 2 Mp si functia de iinregistrare video sunt completate de un card micro SD 1GB.

La Internity, un telefon Motorola EX128 costa, la liber, 499 de lei (aproximativ 120 de euro). In schimb, daca esti dispus sa faci un abonament de 2 ani, la Interval 1 CPT (6,32 euro) platesti la jumatate - 269 de lei, in timp ce pentru un abonament Interval 5 CP, de peste 10 euro, scoti din buzunar doar 109 lei. Telefonul are camera foto de 3,15 MP, card memorie microSD, maxim 8B, si GPRS Clasa 10.

Daca vrei un telefon de ultima generatie, poti alege Motorola Defy, care costa, la abonamentul Cosmote Perfect pentru Tine 370 aproximativ 150 de euro (599 de lei). Motorola Defy are ecranul de 3,7 inci, cu o rezolutie (480 x 854 pixeli) si culori care arata foarte bine, procesor Cortex A8 la 800 MHz, 512MB de RAM, memorie interna de 2GB, dar poate citi carduri de 32GB. Vine cu Android 2.1, care va putea fi upgradat la 2.2.

Telefonul are HSPA la 7,2 Mbps download, 2Mbps la upload. Camera foto este de 5 megapixeli, autofocus. Are GPS avansat, geo-tagging, Bluetooth si WiFi, tehnologie stereo pentru playerul de muzica. Bateria este de 1540 mAh, una din cele mai mari din industrie. Atentie: la liber telefonul este mult mai scumo: 1.029 de lei (aproximativ 250 de euro)!

Tot la Internity poti gasi telefonul Sony Ericsson W995, care te surprinde intr-un mod cat se poate de placut prin prezenta jack-ului audio de 3,5 mm. Este primul dispozitiv mobil de la SE care integreaza asa ceva.

Totodata, SE W995 este si primul Walkman cu camera de 8 MP. Telefonul costa, la liber, 1.093 lei, insa il poti cumpara la abonamentul Cosmote Perfect pentru Tine 1300 cu numai 506 (120 de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#telefon abonament, #telefoane Orange, #telefoane Vodafone , #Sony Ericsson