Orange Info are aprobare de la CNA - ce va avea in program

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 13:15
2870 citiri
Orange Info are aprobare de la CNA - ce va avea in program
Foto: Arhiva

Compania de telecomunicatii Orange a primit, joi, aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea Orange Info, pe care va difuza informatii despre ofertele si serviciile sale, dar si o emisiune informativa, cu stiri produse de Antena 1.

CNA a analizat, in sedinta de joi, solicitarea Orange Romania de acordare a unei licente audiovizuale prin satelit pentru lansarea Orange Info, o televiziune generalista, cu zona de difuzare nationala.

La sedinta CNA a fost prezenta o delegatie din partea Orange Romania, condusa de Dorin Odiatiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director in cadrul companiei.

Potrivit dosarului depus la CNA, Orange Info va fi un canal de comunicare directa, personalizata cu clientii Orange, ce presupune descoperirea tuturor serviciilor Orange cu accent pe serviciile TV.

De asemenea, pe Orange Info vor fi difuzate informatii diverse, din toate domeniile de interes: cultural, social, sanatate, divertisment, tehnologie etc.

Orange Info va emite timp de 24 de ore pe zi si va difuza programe productie proprie (80%) si productii audiovizuale ale altor producatori (20%). Grila Orange Info va cuprinde programe de informare (45%), programe educative si culturale (30%), programe de divertisment (13%), publicitate si teleshopping (12%).

In ceea ce priveste productiile proprii, televiziunea Orange Info va difuza emisiunea "Orange Zoom", un program educativ, care va include si informatii despre evenimente culturale si sportive, si "Fundatia Orange", o emisiune informativa.

De asemenea, Orange Info va difuza programul "News", o emisiune informativa (producator Antena 1), si "Orange Fun", o emisiune de divertisment (producator Radcom).

Bugetul alocat pentru lansarea televiziunii Orange Info este de 250.000 de euro, fara TVA, pentru o perioada de trei ani (50.000 de euro pentru echipamente, iar 200.000 de euro pentru productie, editare si achizitie de continut).

Pe de alta parte, Orange Romania a primit, pe 21 mai 2013, aprobarea CNA sa se lanseze efectiv pe piata de retransmisie TV. Atunci, Orange Romania a primit de la CNA un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea "Orange TV". Platforma Orange TV a fost lansata efectiv pe 11 iunie 2013, televiziunile din oferta sa fiind retransmise prin intermediul companiei de sateliti SES. Oferta Orange TV consta la momentul lansarii in 100 de televiziuni, 40 fiind High Definition, iar dintre acestea 26 in premiera retransmise in Romania.

Ce isi propun cei de la Orange

In sedinta CNA de joi, Dorin Odiatiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director la Orange Romania, a declarat ca lansarea televiziunii Orange Info este un nou pas pe care compania Orange Romania il face pentru clientii sai.

"Orange Info este un canal care se adreseaza abonatilor Orange TV (...) Motivul principal al lansarii acestui canal este acela de a tine legatura cu clientii nostri intr-un mod inovator, de a-i informa", a spus Dorin Odiatiu.

Intrebat de membrul CNA Narcisa Iorga daca Orange Info va prelua buletinele de stiri de la Antena 1, Dorin Odiatiu a spus: "Este vorba despre informatii pe care Orange le solicita si le comisioneaza colaboratorului nostru Antena 1". El a mai spus ca aceste informatii nu au nicio legatura cu ce este difuzat de Antena 1, fiind in general informatii despre cursul valutar, horoscop si nu informatii politice si sociale.

In ceea ce priveste programul de divertisment difuzat de Orange Info, Dorin Odiatiu a spus ca in cadrul acestuia vor fi prezentate trailere de filme, programul de la cinema etc.

Membrul CNA Christian Mititelu a spus ca denumirea televiziunii Orange Info ii sugereaza cu totul altceva decat informatiile prezentate de reprezentantul Orange Info in sedinta CNA de joi, respectiv un post de informatii.

"Denumirea reflecta preocuparea noastra principala si anume informarea de catre Orange Romania a clientilor sai, dorim sa inform privind serviciile noastre", i-a raspuns Dorin Odiatiu.

In urma discutiilor, CNA a acordat licenta audiovizuala pentru Orange Info, cu noua voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea), in timp ce Christian Mititelu a votat "impotriva". Mititelu a spus ca s-ar crea un precedent daca ar vota pentru o astfel de licenta, intrucat orice firma ar putea sa isi faca o astfel de televiziune pe care sa isi promoveze serviciile si produsele.

Pe de alta parte, Dorin Odiatiu a declarat ca Orange Info va fi lansata in perioada urmatoare, fara a preciza data exacta cand noua televiziune va incepe sa emita.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#televiziune Orange info, #CNA aprobare televiziune Orange , #stiri Orange