Venituri in scadere pentru Orange, in 2010

Joi, 24 Februarie 2011, ora 10:54
2055 citiri
Venituri in scadere pentru Orange, in 2010
Foto: Arhiva

Operatorul de telecomunicatii Orange a inregistrat, in ultimul trimestru din 2010, un venit total de peste 243 de milioane de euro.

Astfel, veniturile totale pe anul trecut au ajuns la 973 de milioane de euro, cu 7,8 la suta mai putin decat in anul precedent, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Ziare.com.

"In 2010 am facut progrese importante. Am reusit sa stabilizam ritmul de scadere care a incetinit, atat de la an la an, cat si de la trimestru la trimestru. Cota valorica de piata a crescut in comparatie cu anul anterior. In anul 2010 am luat mai multe masuri de eficientizare si perfectionare (francize, Orange Care, oferte pentru smartphone-uri, programe de perfectionare pentru forta de vanzari, programe de imbunatatire a experientei clientilor), ale caror efecte se vor vedea pe termen lung si care ne vor ajuta sa indeplinim obiectivele strategice pentru urmatorii cinci ani" a spus Thierry Millet, director executiv al Orange Romania.

La finalul anului trecut, Orange Romania avea 10,5 milioane de clienti, 60.000 de clienti fiind atrasi in ultimul trimestru.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, baza a scazut cu 5 la suta, din cauza evolutiei segmentului PrePay. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 83,1 euro.

"Cele mai vizibile efecte ale degradarii climatului economic asupra bazei de clienti se observa pe segmentul PrePay. Totusi, suntem foarte multumiti de evolutia segmentului clientilor cu abonament care a continuat sa se stabilizeze. Baza de clienti a inregistrat cresteri, rata de reziliere a contractelor fiind mai scazuta decat cea din perioada anterioara crizei" a adaugat Millet.

Compania mama, France Telecom - Orange, a inregistrat o cifra de afaceri de 45,5 miliarde de euro anul trecut, cu 1,4 la suta sub nivelul din 2009. De asemenea, venitul operational a fost in usoara scadere, de la 7,65 de miliarde de euro la 7,56 de miliarde de euro.

T.B.

Quarterly Report - Editia 4

De ce limitarea adaosului la importuri la 5% nu va ajuta cu nimic alimentele românești. Economist: „Controlul prețurilor nu rezolvă nicio problemă, ci o agravează”
De ce limitarea adaosului la importuri la 5% nu va ajuta cu nimic alimentele românești. Economist: „Controlul prețurilor nu rezolvă nicio problemă, ci o agravează”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele procesate în România, menţionând că "există o...
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor a anunțat disponibilitatea Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori începând cu 10 mai. Primele dispozitive care vor primi această actualizare sunt Honor Magic6 Pro și Honor Magic V2. Acest...
#rezultate financiare Orange, #venituri Orange , #stiri Orange
Comentarii
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Oricum sint niste japcari de doi lei!