ANRC vrea sa scada tarifele de interconectare cu Mobifon si Orange Romania

Joi, 06 Aprilie 2006, ora 17:07
1376 citiri

O veste buna pentru utilizatorii de telefonie mobila.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii este de parere ca tarifele de interconectare cu retelele operatorilor mobili Mobifon si Orange Romania trebuie reduse cu 14,8 la suta pe an, pana in 2009, pentru a ajunge la un nivel care sa reflecte costurile.

"Analizele de piata au aratat ca Mobifon si Orange Romania detin controlul asupra a 13 milioane de utilizatori, ceea ce le confera practic foarte multa putere pe piata. Oricare dintre acesti operatori poate impune astfel, prin tarifele de interconectare, o taxa nejustificata economic, independenta de costurile reale si care se va regasi automat in tarifele platite de abonatii celorlalti operatori de telefonie fixa sau mobila. Acest lucru nu face decat sa descurajeze utilizatorii si sa micsoreze in mod neconcurential sansele de succes ale celorlalti operatori", a aratat presedintele ANRC, Dan Georgescu.

Datorita faptului ca Orange si Mobifon nu au respectat obligatia legala de a pune la dispozitia ANRC propriile modele de calculatie a costurilor, ANRC a decis utilizarea exclusiva a modelului propriu. ANRC lanseaza o consultare publica, in timpul careia atat operatorii mai sus mentionati, cat si orice alte persoane pot comunica observatii cu privire la model si la proiectul de decizie al ANRC. Noile tarife propuse de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii pot fi gasite pe site-ul institutiei, www.anrc.ro.

Quarterly Report - Editia 4

Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Cu ocazia evenimentului Google I/O 2024, Google a lansat versiunea beta 2 pentru sistemul de operare Android 15. Aceasta este prima versiune care poate fi testată și pe alte dispozitive, nu doar...
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de televizoare a Sony, cunoscută pentru produsele de top, a fost depășită de divizia de aparate foto în ceea ce privește veniturile, conform celor mai recente rezultate financiare ale...