Cosmote si Telemobil ieftinesc tarifele

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 17:50
1788 citiri
Cosmote si Telemobil ieftinesc tarifele

Tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor in retelele Cosmote si Telemobil vor scadea in trei etape pana la atingerea simetriei cu tarifele Orange si Vodafone la 1 iulie 2010, a anuntat marti Autoritatea Nationala pentru Comunicare (ANC).

"Ne mentinem decizia de a reglementa tarifele de interconectare ale tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila. In plus fata de propunerea initiala, am decis introducerea unei noi etape de reducere la 1 iulie 2010 pentru Cosmote, Telemobil si RCS&RDS, cei trei operatori care nu au fost pana in prezent supusi obligatiei de control al tarifelor", a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran, citat de NewsIn.

Astfel, tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor in retelele Cosmote si Telemobil vor scadea in trei etape, conform unei pante de ajustare de 15 luni, pana la atingerea simetriei cu tarifele Orange si Vodafonela data de 1 iulie 2010. Pentru ca a intrat recent pe piata telefoniei mobile, RCS&RDS va beneficia de o panta de ajustare mai lunga.

ANC a decis ca prima etapa de ajustare a tarifelor sa se aplice incepand cu 1 aprilie 2009.

Tarifele de interconectare reglementate ale operatorilor de telefonie mobila vor scadea astfel: de la 1 aprile 2009, 6,4 eurocenti pe minut, pentru Cosmote si Telemobil si 7,21 eurocenti peminut pentru RCS&RDS; de la 1 ianuarie 2010, 5,67 eurocenti pentru Cosmote si Telemobil si 6,4 pentru RCS&RDS, de la 1 iulie 5,03 eurocenti pe minut pentru Cosmote si Telemobil si 5,67 pentru RCS&RDS.

Tariful de interconectare al Vodafone si Orange este de 5,03 eurocenti pe minut.

Forma finala a deciziei privind tarifele de interconectare pentru operatorii mobili va fi transmisa Comisiei Europene si autoritatilor de reglementare din celelalte state membre, care pot transmite observatii in termen de o luna de la notificare.

ANC a parcurs prin reuniunea Consiliului Consultativ ultima etapa din procesul de consultare nationala pe marginea deciziilor care identifica pe toti cei cinci operatori de telefonie mobila ca avand putere semnificativa pe piata terminarii apelurilor la puncte mobile in retelele proprii.

Proiectele deciziilor ANC introduc obligatii de orientare pe costuri in sarcina tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila, respectiv reducerea tarifelor de interconectare ale Cosmote, Telemobil si RCS&RDS, permitandu-le acestora o panta de ajustare graduala.

Autoritatea pastreaza nivelurile tarifelor de interconectare impuse anterior Orange si Vodafone, pe baza modelului de calculatie elaborat in anii 2004 - 2006.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#tarife interconectare telemobil, #scadere pret tarif, #orange vodafone tarife , #tarife