Cum poti fi taxat cu 1.000 de euro pentru un apel de zero secunde, la Orange

Marti, 03 August 2010, ora 17:17
4409 citiri
Cum poti fi taxat cu 1.000 de euro pentru un apel de zero secunde, la Orange

Compania de telefonie Orange a facturat cu o mie de euro un apel de zero secunde dat de un client lui insusi pe propriul telefon in timpul unui zbor cu avionul cand mobilul era inchis.

Clientul Xavier S.G., din Girona, a primit in iulie o factura in care erau incluse presupuse apeluri facute din strainatate, dintre care una facturata cu 1.022,71 euro (866,70 plus 18% de TVA) toate adresate lui insusi, informeaza marti ziarul El Mundo.

Intr-o nota de presa, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Spania FACUA arata ca dupa reclamatie compania si-a recunoscut greseala si a renuntat sa mai solicite achitarea facturii. Initial, clientul s-a pus in legatura cu Orange pentru a cere rectificarea facturii, fiind vorba evident de o greseala, pentru ca "este imposibil sa te suni singur timp de zero secunde la un pret atat de mare".

Pe de alta parte, Xavier a argumentat ca in momentul in care a fost facturat apelul, el se afla la 9.000 de metri inaltime, zburand cu avionul spre Kiev, iar mobilul era inchis. Totusi, operatorii de la Orange au insistat ca el sa plateasca, "cu simplul argument ca este posbil ca mobilul sa fi fost deschis si sa fi facut ciudatul apel", potrivit FACUA.

Culmea, Xavier a primit o alta factura pentru un telefon mobil tot de la Orange, in care apareau 20 de SMS trimise fara interventia sa, in mod automat, unor contacte din agenda sa si fara niciun continut. In fata refuzului Orange de a anula factura gresita, Xavier a decis sa se adreseze FACUA pentru a-i apara drepturile sale si de abia atunci Orange si-a recunoscut greseala.

Orange a anuntat, potrivit asociatiei consumatorilor, ca "incidenta a fost provocata de o greseala in sistemele noastre care a afectat un numar foarte limitat de clienti pe care care i-am detectat si care a fost deja remediata". Totusi cu trei zile inainte de a sesiza FACUA, Orange i-a trimis un mail lui Xavier in care il soma sa plateasca factura "in termen de maximum 5 zile".

Asociatia consumatorilor considera ca acest caz este o dovada a modului "irational" in care companiile de telefonie mobila raspund reclamatiilor facute de clientii lor. Protocolul de a raspunde negativ la reclamatiile privind facturile emise arata ca o buna parte din plangeri nici macar nu sunt analizate. Chiar si atunci cand este vorba de sume mari pentru apeluri imposibile, de "multe ori incearca sa hartuiasca clientul cu amenintarea de a-l trece in registrul rau-platnicilor si de-al face pana la urma sa plateasca", asigura FACUA.

Acum, compania a anuntat asociatia consumatorilor ca va intra in legatura cu Xavier si cu alti pagubiti, pe care ii cifreaza in total la cinci, "pentru a-i informa de problema si a le spune ca factura nu este valabila si ca le va trimite una corecta si, desigur, pentru a le cere scuze".

Quarterly Report - Editia 4

Inovație revoluționară: S-a inventat baterie pe bază de sodiu care se poate încărca în câteva secunde
Inovație revoluționară: S-a inventat baterie pe bază de sodiu care se poate încărca în câteva secunde
Cercetătorii de la Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) au realizat un avans major în tehnologia bateriilor, care ar putea aborda una dintre principalele preocupări ale...
Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Pentru două ierni, România ”a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în Republica Moldova”, şi a reuşit să facă asta pentru că are un sistem energetic pregătit, a declarat, joi, 23 mai,...
#Orange factura client telefon, #Orange apel zero secunde , #tarife
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Stie cineva de ce, dupa cateva luni de cand au fost emise, chitantele furnizate de casele de marcat ale unor operatori de telecomunicatii devin ilizibile - scrisul se estompeaza pana la disparitia totala astfel incat nu se mai poate citi nimic...