Orange Romania: Clienti mai multi, dar venituri in scadere

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 11:17
2878 citiri
Orange Romania: Clienti mai multi, dar venituri in scadere
Foto: businesstech.co.za

In 2012, veniturile companiei Orange Romania au inregistrat o scadere, comparativ cu anul trecut.

Astfel, acestea au totalizat 913 milioane de euro, un declin cu 2,6% fata de 2011, din cauza impactului tarifelor de interconectare.

Eliminand impactul masurilor de reglementare, veniturile Orange Romania au inregistrat o crestere de 0,8% in 2012 fata de anul anterior.

Veniturile companiei in trimestrul al patrulea al anului 2012 au ajuns la 233 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o diminuare cu 2,7% fata de T4 2011, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In 2012, vanzarile de telefoane din gama smartphone au crescut cu 110%, contribuind la cresterea traficului de date pe mobil cu 83% fata de anul anterior.

Cresterea puternica pe segmentul serviciilor de date mobile a fost impulsionata de ofertele atractive si a venit pe fondul investitiilor in extinderea si in calitatea retelei.

Astfel, reteaua Orange 3G+ are acoperire nationala, serviciile H+ cu viteza de transfer a datelor de pana la 43,2 Mbps sunt disponibile in 562 de localitati, in timp ce reteaua 4G acopera in prezent 126 de localitati.

La 31 decembrie 2012, Orange Romania avea 10.283.000 de clienti, cu aproximativ 40.000 mai multi decat in trimestrul precedent.

"In 2012 Orange Romania si-a consolidat pozitia de lider de piata, nu doar din punctul de vedere al cotei de piata si al cotei valorice, cat mai ales din perspectiva experientei pe care a oferit-o clientilor sai. Si acest an va fi plin de incercari pentru industria telecom, avand in vedere presiunea asupra investitiilor venita din partea deciziilor de reglementare.

Cu toate acestea, in 2013 intentionam sa investim masiv in retele de ultima generatie 4G, in extinderea portofoliului de servicii si produse si ne vom mentine atentia asupra calitatii serviciilor si a modului in care interactionam cu clientii nostri", a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.

C.P.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#venituri T4 Orange Romania, #venituri Orange Romania, #abonati Orange Romania , #tarife