Tarife reduse in roaming

Sambata, 30 August 2008, ora 17:37
1871 citiri
Tarife reduse in roaming

Operatorii de telefonie mobila Orange si Cosmote au redus, de sambata, tarifele percepute pentru convorbirile in Uniunea Europeana.

Astfel, pretul pentru un apel catre statele UE este de 0,46 euro pe minut, iar pentru cel primit, de 0,22 euro pe minut, fara TVA.

Tarifele anterioare erau de 0,49 euro, respectiv 0,24 euro pe minut. Vodafone a modificat aceste preturi pe 18 august, relateaza Evenimentul Zilei.

Masura vine in urma reglementarilor impuse de Comisia Europeana. Totodata, compania RCS&RDS, care a lansat reteaua de telefonie mobila Digi.Mobil in octombrie 2007, va introduce in septembrie serviciile de comunicatii in roaming, iar tarifele practicate vor respecta legislatia comunitara, a precizat directorul comercial al companiei.

Telemobil, operatorul retelei Zapp Mobile, nu intra sub incidenta acestor decizii, intrucat utilizeaza retele de inalta frecventa ale unor firme straine.

Potrivit unei reglementari adoptate de executivul european in vara anului trecut, noi reduceri urmeaza sa fie aplicate in august 2009, cand tarifele vor fi de 0,43 euro pe minut in cazul convorbirilor catre UE si de 0,19 euro pe minut pentru apelurile primite.

Comisia Europeana urmareste modificarea legislatiei in domeniu, astfel incat operatorii care nu taxeaza apelurile la secunda, ci la minut, sa fie sanctionati, potrivit purtatorului de cuvant al comisarului european pentru telecomunicatii.

Quarterly Report - Editia 4

Inovație revoluționară: S-a inventat baterie pe bază de sodiu care se poate încărca în câteva secunde
Inovație revoluționară: S-a inventat baterie pe bază de sodiu care se poate încărca în câteva secunde
Cercetătorii de la Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) au realizat un avans major în tehnologia bateriilor, care ar putea aborda una dintre principalele preocupări ale...
Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Pentru două ierni, România ”a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în Republica Moldova”, şi a reuşit să facă asta pentru că are un sistem energetic pregătit, a declarat, joi, 23 mai,...
#tarife, #reduse, #roaming , #tarife
Comentarii