Clientii Vodafone si Orange sunt salvati - nu raman fara semnal la telefon

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 11:15
3832 citiri
Clientii Vodafone si Orange sunt salvati - nu raman fara semnal la telefon
Foto: Arhiva

Dupa ce in urma cu cateva zile s-a anuntat ca 18 milioane de romani ar putea sa ramana fara semnal la telefonul mobil pentru ca licentele Orange si Vodafone expira pe 31 decembrie, Guvernul a informat, marti seara, ca le va prelungi, pentru a se evita o situatie neplacuta.

Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Executivului, a declarat ca s-a luat decizia prelungirii cu un an a licentelor operatorilor de telefonie mobila, ca masura tranzitorie, pana la organizarea licitatiei pentru atribuirea noilor licente in anul 2012.

"Fiecare din cele doua companii va plati o taxa de 6,4 milioane de euro pentru 2012. Aceasta masura trebuia sa fie adoptata de urgenta, intrucat licentele expirau pe 31 decembrie 2011", a spus Muntean.

18 milioane de romani ar putea ramane fara semnal la telefonul mobil

Aceasta hotarare aproba taxa de licenta propusa de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), care va fi achitata catre bugetul de stat de cei doi operatori, pentru prelungirea cu un an a licentelor de utilizare a frecventelor in benzile de 900 si 1800MHz, folosite pentru servicii de comunicatii mobile.

Guvernul a mai anuntat ca respectiva taxa este proportionala cu suma platita in 1996 si ca a fost calculata pe baza indexarii valorilor istorice ale licentelor.

Cei doi operatori majori de telefonie mobila au platit, in 1997, 75 de milioane de dolari pentru a obtine o licenta de operare pe o perioada de 15 ani, care expira pe 31 decembrie.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Orange si Vodafone au obtinut, in Romania, profituri nete de 1,7 miliarde de euro.

A.G.

Quarterly Report - Editia 4

Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...
#Orange Vodafone licenta expira, #Orange Vodafone licenta, #semnal telefon Orange Vodafone , #Vodafone