Consiliul Concurentei, cu ochii pe Orange, Vodafone si RomTelecom

Joi, 20 Iulie 2006, ora 01:14
3950 citiri

La sesizarea unui operator de telefonie fixa, care a comunicat Consiliului Concurentei ca cele trei companii ii interzic accesul in retea sau la anumite servicii, institutia va investiga comportamentul celor trei mari jucatori, pentru a stabili daca este vorba despre un posibil abuz de pozitie dominanta.

Legea concurentei interzice folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurentiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activitatii economice sau prejudicierea consumatorilor.

Cu toate acestea, Varujan Pambuccian, presedintele comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatii din Camera Deputatilor a declarat pentru NewsIn ca posibilitatea existentei unui cartel pe piata telefoniei din Romania este exclusa:

"A vorbi despre colaborari de tip cartel in conditiile pietei romanesti de telecomunicatii de astazi este pura fictiune. Exclud total posibilitatea unei colaborari de aceasta natura intre Vodafone, Orange si RomTelecom mai ales in conditiile in care piata romaneasca nu are nici pe departe un alt jucator suficient de important ca sa justifice astfel de mobilizare," a declarat acesta.

Quarterly Report - Editia 4

Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Cu ocazia evenimentului Google I/O 2024, Google a lansat versiunea beta 2 pentru sistemul de operare Android 15. Aceasta este prima versiune care poate fi testată și pe alte dispozitive, nu doar...
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de televizoare a Sony, cunoscută pentru produsele de top, a fost depășită de divizia de aparate foto în ceea ce privește veniturile, conform celor mai recente rezultate financiare ale...