Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Orange acuza Cosmote si Vodafone de publicitate falsa

Miercuri, 19 August 2009, ora 08:43
3943 citiri
Orange acuza Cosmote si Vodafone de publicitate falsa

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, a depus o plangere la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in care isi acuza concurenta de publicitate falsa.

Plangerea se refera la doua clipuri publicitare ale Vodafone Romania si unul al Cosmote Romania care fac reclama la anumite oferte pentru cartele telefonice, informeaza Evenimentul Zilei.

Orange spune ca Vodafone induce in eroare transmitand urmatorul mesaj: "cele mai mari bonusuri in minute si bani". In replica, Vodafone spune ca in perioada lansarii campaniei, aceasta oferea cele mai avantajoase bonusuri din piata.

In cel de-al doilea spot, mesajul controversat spune ca "la Vodafone schimbi fara probleme. Aboneaza-te la Vodafone Complet si poti sa-l schimbi de cate ori vrei tu. Iar pentru 2 euro in plus iti dublam minutele". Dupa o analiza, CNA a constatat ca afirmatia "pentru 2 euro in plus iti dublam minutele" este valabila numai pentru un singur tip de abonament din cele patru prezentate de Vodafone.

Dupa analizarea plangerii, Consiliul Roman pentru Publicitate a recomandat ca Vodafone sa-si revizuiasca spoturile publicitare in cauza.

Cat despre reclama Cosmote "Scrisoarea a-III-a", oficialii companiei spun ca atat CNA, cat si Consiliul Roman pentru Publicitate au decis ca aceasta corespunde reglementarilor legale si se incadreaza in codul de practica in publicitate.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Orange Vodafone Cosmote, #Orange publicitate falsa, #Vodafone Cosmote publicitate falsa , #Vodafone