Orange si Vodafone nu vor sa isi micsoreze tarifele

Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 21:11
2555 citiri
Orange si Vodafone nu vor sa isi micsoreze tarifele

Orange si Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, au acuzat Autoritatea Nationala de Comunicatii ca protejeaza interesele comerciale ale unui grup de operatori, dupa ce institutia a obligat companiile sa scada tarifele de interconectare.

Potrivit acestora, decizia prin care tarifele de interconectare ale companiilor Orange si Vodafone vor scadea de la 6,04 la 5,03 la eurocenti pe minut, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, contravine flagrant recomandarilor Comisiei Europene, scrie Ziarul Financiar.

"In conditiile in care ANC decide sa mentina tarifele de interconectare la un nivel ridicat pentru unii operatori, tarifele pentru utilizatori nu vor putea scadea in mod corespunzator. Consideram ca ANC va intelege ca varianta propusa este inacceptabila si va modifica decizia in mod corespunzator", au spus reprezentantii Orange.

La randul lor, oficialii Vodafone Romania considera ca ANC prejudiciaza interesul a 20 de miliaone de consumatori.

"Ne exprimam surprinderea ca ANC nu mai pune utilizatorul final pe primul loc, ignorand practic interesele celor 20 de milioane de clienti ai Vodafone si Orange, prin favorizarea operatorilor Cosmote, Telemobil si RCS&RDS. Apreciem ca declaratiile presedintelui ANC, potrivit carora tarifele pentru serviciile mobile vor scadea cu 25-30% in urmatorii 3 ani, ca urmare a diminuarii taxelor de interconectare, nu au niciun fundament de business si reprezinta doar un demers personal de imagine", se precizeaza intr-un comunicat Vodafone.

Quarterly Report - Editia 4

Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...
#Autoritatea Nationala Comunicatii, #ANC, #Orange, #Vodafone, #Cosmote, #RCS RDS , #Vodafone