Orange si Vodafone risca o amenda record de 100 de milioane de euro

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 09:36
5170 citiri
Orange si Vodafone risca o amenda record de 100 de milioane de euro

Orange si Vodafone ar putea sa plateasca o amenda record de 100 de milioane de euro, in urma unei investigatii a Consiliului Concurentei care a gasit cele doua companii vinovate de abuz de pozitie dominanta. Ancheta a fost pornita in urma cu patru ani.

In acelasi dosar a fost investigata si Romtelecom, dar aceasta nu va fi amendata, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Money.ro.

Sursele citate spun ca cei doi operatori de telefonie mobila au interzis accesul unui operator de telefonie fixa la serviciul apelurilor internationale si nationale in retelele lor de telefonie mobila.

Totodata, si Romtelecom a refuzat sa permita accesul in reteaua sa operatorului de telefonie fixa, dar nu i s-a putut demonstra vina.

"In 14 si 15 decembrie vor fi chemate pe rand cele doua companii pentru audierile finale. In proportie de 95% vor fi amendate. Pedeapsa maxima este de 10% din cifra de afaceri, insa nu cred ca se poate da, in acest caz, mai mult de 5%. Oricum este un record", au spus sursele citate.

Orange Romania a inregistrat, in 2009, o cifra de afaceri de 4,4 miliarde de lei, in timp ce Vodafone a reusit sa realizeze 3,9 miliarde de lei.

Firma care a depus reclamatia impotriva lor se numeste Netmaster Communications si este detinuta de Sanjay Bhasin si Alexandru Albu.

Quarterly Report - Editia 4

Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
Divizia de televizoare a Sony, cunoscută pentru produsele de top, a fost depășită de divizia de aparate foto în ceea ce privește veniturile, conform celor mai recente rezultate financiare ale...
Meizu renunță la producția de smartphone-uri pentru a se concentra pe inteligența artificială
Meizu renunță la producția de smartphone-uri pentru a se concentra pe inteligența artificială
Compania Meizu Technology a anunțat că renunță complet la producția de smartphone-uri, urmând să se concentreze exclusiv pe dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială (AI)....
#Orange Vodafone amenda, #Orange Vodafone Consiliul Concurentei, #Consiliul Concurentei amenda record , #Vodafone
Comentarii
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
si la banci cand auzim asa ceva