Tinerii romani vor sa se angajeze la Microsoft, Orange sau BRD

Marti, 20 Noiembrie 2007, ora 09:23
1716 citiri
Tinerii romani vor sa se angajeze la Microsoft, Orange sau BRD

Microsoft, Vodafone, Orange, Oracle si BRD sunt companiile cele mai cautate de angajatii romani, releva un studiu realizat de compania Daedalus Consulting, informeaza DailyBuisness.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 920 de angajati, studenti si absolventi de invatamant superior, cu varste cuprinse intre 19 si 28 de ani. Clasamentul s-a facut pe baza voturilor date de angajati atunci cand au fost rugati sa aleaga 4 companii pentru care ar dori sa lucreze.

Topul este usor diferit insa pentru varianta in care respondentii au fost rugati sa indice o singura companie pentru care vor sa lucreze. Microsoft a pastrat primul loc, insa a fost urmata de Google, Oracle, BRD si Procter&Gamble.

Principalele elemente pe care tinerii angajati le cauta la o companie sunt, in ordine ierarhica, interesul companiei fata de angajati, atmosfera de la locul de munca, pachetul salarial si investitiile realizate de companie in formarea profesionala.

Cele mai cautate joburi sunt cele din domeniul IT, economie, inginerie si farma (medicina si farmacii). Tinerii care lucreaza in Bucuresti castiga cu 37,5% mai mult decat cei care lucreaza in provincie, salariul mediu obtinut in Bucuresti fiind de 436 de euro, in timp ce in provincie valoarea acestuia este de 317 euro.

Dintre angajatii cuprinsi in sondaj care aveau o vechime la locul de munca de cel putin trei ani, 22% au declarat ca au schimbat locul de munca de patru ori in ultimii trei ani, 26,1% afirmand ca au schimbat trei locuri de munca in acelasi interval, 14,3% de 2 ori, iar 37% dintre cei intervievati declarand ca si-au pastrat serviciul de-a lungul ultimilor trei ani.

Pe primul loc in topul motivelor care au stat la baza schimbarii locului de munca a fost aparitia unei oportunitati intr-o alta companie, pe locul doi aflandu-se pachetul salarial si pe locul trei perspectiva evolutiei profesionale.

Studiul a relevat totodata ca pretentiile salariale ale tinerilor au crescut anul acesta comparativ cu 2006. Astfel, tinerii angajati de cel putin un an se asteapta la un salariu lunar de 530 de euro anul acesta, comparativ cu 394 de euro in 2006.

Cei care au o vechime de 2 ani isi doresc un salariu lunar de 552 de euro, fata de 422 de euro anul trecut, iar asteptarile celor care au o vechime de trei ani vizeaza un salariu de 664 euro anul acesta, fata de 489 euro anul trecut.

Quarterly Report - Editia 4

Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...