Uita de "sindromul alta retea": Schimbi furnizorul, pastrezi numarul

Duminica, 19 Octombrie 2008, ora 21:15
4049 citiri
Uita de "sindromul alta retea": Schimbi furnizorul, pastrezi numarul

Uita de "sindromul alta retea"! Incepand de marti, fie ca esti utilizator de cartela Orange, Vodafone, Cosmote sau Zapp poti sa iti schimbi reteaua si sa iti pastrezi nunarul detelefon.

Incepand cu 21 ianuarie 2008, prin Decizia presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 3.444/2007 privind adoptarea Conditiilor tehnice si comerciale de implementare a portabilitatii numerelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 44 din 18 ianuarie 2008, orice utilizator va putea beneficia de portabilitate in 10 zile de la depunerea unei cereri la furnizorul la care este abonat, a anuntat presedintele ANRCTI Dan Georgescu.

Portabilitatea va creste deschiderea abonatilor catre noile oferte din piata, le va permite sa aleaga oferta cea mai avantajoasa sau potrivita cu necesitatile lor si va stimula astfel concurenta intre furnizori", explicat Dan Georgescu.

Costurile rezultate din schimbarea operatorului si pastrarea numarului vor fi suportate de noul operator de telefonie mobila.

Intrucat prin activarea portabilitatii nu vor mai exista numere special dedicate unui anumit operator, acestia au obligatia de a asigura informarea gratuita a utilizatorilor cu privire la reteaua in care se afla un anumit numar si la tarifele percepute pentru apelurile catre numarul respectiv.

In cazul portarii de numere spre alte retele, un ton specific va atentiona apelantul ca a intrat intr-o alta retea decat cea considerata initial.

Portarea numerelor de telefonie fixe catre retele de telefonie mobila si invers nu va fi posibila. Intre retelele de telefonie fixa, portarea va fi posibila daca furnizorul donor si furnizorul acceptor ofera servicii si au alocate resurse de numerotatie in acelasi judet, indiferent daca aceste resurse sunt din acelasi domeniu sau din domenii diferite (0Z=02 si 0Z=03 - telefonie fixa alternativa).

Desi acest nou serviciu care va putea fi utilizat de la inceputul saptamanii viitoare va creste concurenta intre companiile aflate pe piata, reprezentantii lor nu cred ca multi utilizatori vor "migra" dintr-o parte in alta.

Posibilitatea de a schimba oferta de telefonie va crea confuzii in randul clientilor, care nu vor sti daca numarul pe care il apeleaza apartine sau nu companiei de telefonie mobila pe care acesta il indica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#schimbare, #retea, #utilizator, #numar, #Cosmote, #Vodafone, #Orange, #Zapp , #Zapp