Descoperire neașteptată de acum 1.500 de ani: Un oraș grecesc antic scufundat a ieșit la suprafață VIDEO

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 02:00
7466 citiri
Descoperire neașteptată de acum 1.500 de ani: Un oraș grecesc antic scufundat a ieșit la suprafață VIDEO
Un oraș antic grecesc a fost descoperit recent FOTO: Greek

O echipă de arheologi a făcut o descoperire neașteptată într-o regiune apropiată barajului Bayramic din Canakkale din Turcia. Oamenii de știință au rămas uimiți să găsească un vechi oraș grecesc scufundat, care a ieșit la suprafață datorită secetei, după 1.500 de ani.

Rămășițele mai multor construcții, printre care o biserică și o baie, au fost găsite de arheologi, ele făcând parte din vechiul oraș numit Scepsis, potrivit Newsweek.

Scepsis este cunoscut de ceva timp, dar în ultimii 30 de ani a fost îngropat de apa barajului. Se crede că orașul are o vechime de cel puțin 2.500 de ani și a fost construit în ceea ce era cunoscut atunci sub numele de Anatolia, mai târziu Asia Mică, porțiunea asiatică a Turciei moderne.

Cel mai important mesaj extraterestru din istorie: S-a descoperit de unde vine, dar mai rămâne un mister VIDEO

Orașul a câștigat proeminență în secolele IV și V, în perioada bizantină, când arheologii cred că biserica și băile au fost construite.

„Structura băii este una dintre structurile rare pe care le cunoaștem în special în perioada bizantină și este importantă datorită caracteristicilor sale decorative”, a declarat Oğuz Koçyiğit de la Universitatea Çanakkale Onsekiz

”Descoperirea ne oferă informații despre arhitectura, tehnicile de construcție, băile și tradițiile de scăldat ale perioadei. În acest sens, este important pentru noi ca aceste ruine să fi ieșit la suprafață", a spus arheologul.

Descoperire neobișnuită în Rusia făcută de experții francezi: A reînviat miraculos după 50.000 de ani ieșind din adormire

Pentru a afla despre istoria profundă a orașului, o echipă a început săpăturile cimitirului orașului sau, mai precis, necropolei acestuia. „Știm că există și morminte în această necropolă care datează din perioadele elenistică și romană”, a spus Koçyiğit.

Scepsis, cunoscut și sub numele de Skepsis, se crede că a fost casa celebrei biblioteci a lui Aristotel timp de două secole și a dat naștere mai multor figuri grecești notabile, cum ar fi Demetrius din Scepsis.

Citește și:
Doi piloți greci au dispărut. Avionul prăbușit a fost găsit, dar nici urmă de echipaj
Doi piloți greci au dispărut. Avionul prăbușit a fost găsit, dar nici urmă de echipaj
Doi piloţi militari greci sunt daţi dispăruţi după ce un avion de vânătoare F-4 s-a prăbuşit luni în Marea Ionică, în vestul ţării, a relatat postul de radio oficial ERT, transmite...
Un fost internațional român se mută din Turcia în Italia
Un fost internațional român se mută din Turcia în Italia
Gruparea turcă Gaziantep FK a anunţat, luni, că Alin Toşca şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă, iar, potrivit presei, cel mai probabil va ajunge în Italia, la Benevento. Gaziantep a...