Oraș regal pierdut în istorie descoperit ascuns în munte: Este din vremea lui Iisus Hristos VIDEO

Joi, 21 Iulie 2022, ora 02:17
6312 citiri
Oraș regal pierdut în istorie descoperit ascuns în munte: Este din vremea lui Iisus Hristos VIDEO
Oraș pierdut în istorie descoperit în Kurdistan FOTO: CNN

O echipă de arheologi condusă de Michael Brown, cercetător la Institutul de preistorie de la Universitatea Heidelberg din Germania, a făcut o descoperire uimitoare pe versantul unui munte situat în Kurdistanul irakian: o cetate antică ce ar putea fi un oraș regal. Fortăreața este veche de 2.000 de ani, din vremea lui Iisus Hristos.

După efectuarea unor fotografii cu ajutorul dronelor, arheologii din Germania, împreună cu cei din Irak, au reușit să excaveze o cetate de piatră Rabana-Merquly din Munții Zagros, ce ar putea face patrte din orașul regal pierdut numit Natounia, potrivit CNN.

Cetatea se află la granița cu Adiabene, un regat minor guvernat de regii unei dinastii locale și cuprinde fortificații lungi de aproape 4 kilometri. Acești conducători ar fi adus un omagiu Imperiului Parth vecin, potrivit cercetătorilor conduși de Michael Brown de la Universitatea Heidelberg din Germania.

Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

Imperiul Parth s-a extins peste regiuni din Iran și Mesopotamia în urmă cu aproape 2.000 de ani. Sculpturile descoperite de la intrarea în cetate înfățișează un rege din Adiabene, acestea fiind similare cu altele găsite la 230 de kilometri depărtare, în orașul antic Hatra.

Brown crede că cetatea era orașul regal cunoscut sub numele de Natounia sau Natounissarokerta, care făcea parte din regatul Adiabene. ”Natounia este cu adevărat cunoscută doar din monedele sale rare, neexistând referințe istorice detaliate”, a spus Brown.

Regele care apare în sculptura descoperită ar putea fi fondatorul Natouniei, fie Natounisar, fie un descendent direct al său. Fortificațiile superioare găsite sunt vechi de 2.000 de ani, din timpul lui Iisus Hristos.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

”Locația se află în apropierea râului Zab/Karpos, iar imaginile regale leagă situl arheologic de descrierea pe care o putem deduce din monede. Există, de asemenea, câteva morminte neobișnuite de înaltă calitate, chiar acolo”, a spus Brown.

Studiul care dezvăluie descoperirea orașului regal pierdut în istorie a fost publicat pe 20 iulie 2022 în revista Antiquity.

#orase pierdute, #descoperire arheologica, #Kurdistan, #Kurdistanul irakian, #oras regal, #Iisus Hristos, #oras antic , #descoperire