Cele mai bune locuri din lume pentru munca de la distanță. Evaluarea făcută după viteza internetului, vreme și calitatea vieții

Duminica, 23 Aprilie 2023, ora 22:14
4381 citiri
Cele mai bune locuri din lume pentru munca de la distanță. Evaluarea făcută după viteza internetului, vreme și calitatea vieții
Lisabona FOTO Viator

Compania InstantOffices a realizat o evaluare a celor mai bune orașe pentru lucrătorii la distanță care călătoresc și lucrează în același timp - așa-numiții „nomazi digitali”. Evaluarea este facită în 2023.

Au fost studiate aproximativ 80 de locuri, care se remarcă prin accesibilitatea în acest an. Și, de asemenea: vreme, viteza internetului, calitatea vieții, caracterul practic economic etc.

Potrivit cercetătorilor, există deja 35 de milioane de nomazi digitali în întreaga lume. Această tendință este determinată de tehnologie, de cererea în creștere pentru spațiu de lucru flexibil și de adoptarea tot mai mare a muncii hibride.

Prin urmare, înaintea tuturor celorlalte orașe analizate, Lisabona s-a clasat pe primul loc. Orașul este ideal pentru mâncare ieftină, delicioasă, vreme și peisaje frumoase și infrastructură excelentă. Unul dintre cele mai însorite locuri din Europa, capitala portugheză de coastă are peste 7.000 de puncte de acces Wi-Fi, acces rapid în bandă largă.

Pe locul doi s-a clasat Bangkok, care oferă mâncăruri locale ispititoare, piețe de mâncare stradală, peste 15.000 de hotspot-uri Wi-Fi și unele dintre cele mai accesibile locuri de cazare din orice oraș chestionat.

Asia

Mai mult de jumătate dintre orașele analizate în top 60 sunt situate în Asia. Orașe precum Seul, Kuala Lumpur, Singapore și Hong Kong oferă experiențe de călătorie, peisaje și mâncare, precum și conectivitate excelentă, infrastructură și un cost moderat al vieții.

Beijingul se mândrește cu cea mai rapidă viteză de bandă largă dintre toate locațiile analizate, la 260 Mbps. Primele 10 în ceea ce privește calitatea conexiunii și viteza includ Hong Kong, Singapore, Shanghai și Bangkok. Jakarta are cel mai mare număr de hotspot-uri Wi-Fi din regiunea Asia-Pacific, cu peste 97.000.

Țările învecinate din regiunea Asia-Pacific sunt, de asemenea, în fruntea listei nomazilor digitali. În același timp, Australia și Noua Zeelandă oferă multe spații de lucru în comun și cea mai atractivă vreme însorită din toate țările.

Europa

Europa este una dintre cele mai populare destinații pentru nomazii digitali și al doilea cel mai popular continent de pe listă. Cercetătorii indică istoria bogată a regiunii, transportul excelent și oportunitățile de călătorie în care puteți petrece un weekend vizitând Parisul, puteți lua un tren înapoi la Londra și puteți ajunge luni la timp pentru muncă.

Pentru cei cărora le place clima mediteraneană, Lisabona și Salonic - orașe calde de pe litoral, cu un ritm de viață blând, au cea mai înaltă calitate a vieții din întreaga lume. Viena și Zurich au intrat și ele în top. Geneva se află, de asemenea, în primele cinci, ceea ce face din Elveția un loc foarte dorit pentru a trăi și a lucra.

SUA

Jacksonville se află în fruntea listei celor mai bune orașe pentru nomazii digitali din SUA în 2023. Această locație oferă vreme minunată pe tot parcursul anului, cu mult acces la plajă, cea mai înaltă calitate a vieții din orice oraș din SUA analizat și acces la facilități de clasă mondială.

Alte locații din SUA, cum ar fi Houston, Chicago, Los Angeles și New York, combinând beneficiile spațiului de birou flexibil, conectivitate, infrastructură de transport și opțiuni de călătorie, le fac, de asemenea, locuri atractive pentru a trăi, a lucra și a se distra.

Top zece:

-Lisabona (Portugalia),

-Bangkok (Tailanda),

-Madrid (Spania),

-Seul (Coreea de Sud),

-Delhi (India),

-Dubai (EAU),

-Ho Chi Minh (Vietnam)

-Jakarta (Indonezia),

-Kathmandu (Nepal).

-Rotterdam (Olanda).

Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Peisaj apocaliptic în Grecia după sosirea valului de praf saharian. ”Este unul dintre cele mai grave episoade” VIDEO
Peisaj apocaliptic în Grecia după sosirea valului de praf saharian. ”Este unul dintre cele mai grave episoade” VIDEO
Valul de praf saharian care a acoperit Atena și alte orașe grecești a creat un decor apocaliptic. Ceața galben-portocalie a sufocat mai multe regiuni din Elada. Meteorologii susțin că acest...
#orase, #nomazi digitali, #top, #munca la distanta, #calitatea vietii, #viteza Internet , #stiri externe