Descoperirea care reînvie istoria: Legendarul oraș Atlantida Nordului, găsit pe fundul mării VIDEO

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 01:19
6628 citiri
Descoperirea care reînvie istoria: Legendarul oraș Atlantida Nordului, găsit pe fundul mării VIDEO
Orașul pierdut Atlantida Nordului a fost descoperit pe fundul mării FOTO: Business Insider

Un oraș, care timp de secole era considerat doar o legendă, a fost descoperit acum de către o echipă de arheologi din Germania. Rungholt, orașul pierdut ”Atlantida Mării Nordului” a fost găsit, după ce în urmă cu peste 600 de ani fusese înghițit de o furtună catastrofală.

Cunoscută ca ”marele înec al oamenilor”, furtuna din anul 1362 se crede că a însemnat o formă de răzbunare divină pentru păcatele locuitorilor săi din acele vremuri, precum aroganța, evidențierea bogăției și beția, conform Business Insider.

Rămășițele „Atlantidei de Nord” au fost acum cartografiate în largul coastei Germaniei. Cercetătorii de la Universitatea Kiel și de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania, spun că astfel de descoperiri oferă perspective de neegalat asupra vieții oamenilor din Frisia de Nord.

Prima transmisie în direct din istorie de pe planeta Marte VIDEO

Legenda spune că orașul cândva înfloritor, care se află acum în largul coastei nordului Germaniei, a fost înghițit de Marea Nordului într-o singură noapte, după o furtună puternică, ca pedeapsă pentru păcatele locuitorilor săi.

Viața îmbelșugată a locuitorilor din Rungholt, spune legenda, a dus la o viața imorală, iar sfârșitul orașului a venit în preajma Crăciunului.

Echipa de arheologi din Germania a folosit tehnologia imagistică geofizică și a găsit movile create de om, care au fost construite pentru a proteja orașul împotriva mareelor. Noile descoperiri includ fundațiile unei biserici, un port și sisteme de drenaj.

Într-o declarație, geofizicianul Dennis Wilken a spus: „Rămășițele ascunse sub noroi sunt mai întâi localizate și cartografiate pe o zonă largă, folosind diferite metode geofizice, cum ar fi gradiometria magnetică, inducția electromagnetică și seismică”.

Atenție la consumul de cafea, avertizează medicii: De la câte cești băute zilnic riști să faci demență

Dr. Hanna Hadler de la Institutul de Geografie de la Universitatea Mainz a adăugat: „Pe baza acestei prospectări, luăm selectiv miezuri de sedimente care nu ne permit doar să facem declarații despre relațiile spațiale și temporale ale structurilor de așezări, ci și despre dezvoltarea peisajului”.

În timp ce unii istorici au pus la îndoială dacă orașul a existat vreodată în afara mitului, noile cercetări au descoperit rămășițele acestei „Atlantide de Nord” în Marea Wadden.

Arheologii de la Universitatea Christian-Albrecht din Kiel au descoperit o serie de movile medievale de aproximativ 1,9 kilometri în jurul unei insule cunoscute acum sub numele de Südfall, după cartografierea sitului cu un studiu geofizic.

„Rămășițele așezărilor medievale sunt deja puternic erodate și adesea detectabile doar ca amprente negative. Așadar, trebuie urgent să intensificăm cercetările”, a spus Hanna Hadler, care lucrează la Institutul de Geografie de la Universitatea Mainz.

Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
După ce Congresul american a decis să furnizeze arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei, ar trebui să fie rândul Germaniei să furnizeze rachete Taurus, a declarat Marie-Agnes...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#orasul pierdut Atlantida, #atlantida, #descoperire arheologica, #descoperire neobisnuita, #oras pierdut, #Marea Nordului, #Germania , #stiri externe